Uğur Sözkesen Caddesi'nin adı Fikret Ünlü Caddesi oluyor

0
Uğur Sözkesen Caddesi'nin adı Fikret Ünlü Caddesi oluyor

Uğur Sözkesen Caddesi'nin adı Fikret Ünlü Caddesi oluyor.

Şehrimizin eski 3. Caddesi olarak bilinen ve 06.07.2017 tarihinde Uğur Sözkesen'in adı verilen caddenin adı Fikret Ünlü caddesi olarak değiştiriliyor.

Belediye Meclisi'nin 5 Mart 2019 tarih ve 20 ve 21 sayılı meclis kararı gereğince YİBO Bölgesindeki bir caddeye Afrin Şehidi Şükrü Ünlü adı verilirken, Uğur Sözkesen'in talebi üzerine de kendi adının verildiği caddeye Fikret Ünlü adının verilmesine karar verildi.

Fikret Ünlü
10 Mart 1943 tarihinde Karaman, Güneyyurt (Gargara)'da doğdu. İlk öğrenimini Güneyyurt İlk Okulu'nda yaptı.1963-64'te Ereğli İvriz İlk Öğretmen Okulu, 1966-67'de Gazi Eğitim Enstitüsü Beden Eğitimi Bölümü'nden mezun oldu.
Kayseri Mimar Sinan İlköğretim İlkokulu, Konya Maarif Koleji ve Dumlupınar Ortaokulunda öğretmenlik ve yöneticilik yaptı.
1974-1975 yıllarında Konya Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı, 1978-1979 yıllarında kurulan 42. hükümette Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü ve Bakan Müşavirliği görevlerinde bulundu.
1983 yılında Devlet Memurluğundan istifa ederek politikaya atıldı.
1991 seçimlerinden sonra kurulan 49. hükümette Başbakan Başdanışmanı olarak görev aldı ve bu görevi 1995 Milletvekilliği seçimlerine kadar sürdürdü.
20, 21 ve 22. dönemlerde Karaman Milletvekili olarak TBMM'de görev aldı.
Bülent Ecevit'in Başbakanlığında kurulan 57. Hükümet'te, Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı görevini yürüten Fikret ÜNLÜ 19 Şubat 2019 günü İstanbul'da vefat etti.
Gerek ülkemizin, gerekse ilçemizin kalkınması ve gelişmesine çok büyük emeği geçmiş, bir çok yatırımın ilçemize getirilmesinde katkısı olan, büyük küçük herkesin sevgisini kazanan Devlet Eski Bakanı Fikret Ünlü, TBMM ve Ermenek'te yapılan törenlerin ardından vasiyeti üzerine Ermenek Balkusan Köy'ünde, Karamanoğlu Mehmet Bey'in anıt mezarının yanında toprağa verildi.
Fikret ÜNLÜ kendi çekirdek ailesinin yanında toprağa verilebilirdi, ama o Ermenek sevdalısı , memleket aşığı olduğu için çok sevdiği Ermenek'te , Karamanoğlu Mehmet Bey'in türbesinin bulunduğu Balkusan köyünde defnedilmek istedi ve vasiyeti yerine getirildi. Cenaze törenine Türkiye'nin dört bir yanından çok sayıda sevenleri katıldı.
Ebedi istirahatgahının Ermenek'te olması sayın bakanımız Fikret Ünlü'nün Ermenek sevdasının tezahürüdür.
Benim katılamadığım 06.07.2017 tarih ve 48 sayılı Belediye Meclis Toplantısı'nda, eski belediye başkanlarımızdan Halil Akbulut ile beraber 3. Ana caddenin bir kısmına adım verilmişti. Beni caddeye ismimin verilmesine layık gördüğünüz için siz meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Ancak bu caddeye Fikret Ünlü adının verilmesinin çok daha uygun ve yerinde olacağına inancımla, sizlerin de uygun görmesi halinde Uğur SÖZKESEN caddesi isminin Fikret ÜNLÜ Caddesi olarak değiştirilmesini teklif ediyorum.

Uğur Sözkesen
Ermenek Belediye Başkanı

""

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz