Şerafettin Güç Üniversitede Konferans Verdi

15

Konferansta Karamanoğlu Beyliği’nin yazı dilinden, mimarisine; renklerinin anlamlarından, astronomi çalışmalarına pek çok özellikleri ele alındı.
Karamanoğlu Mehmet Bay Üniversitesi Ermenek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Yusuf Alparslan ARGUN’un sunuş konuşması ile başlayan, araştırmacı yazar Şerafettin Güç ile devam eden söyleşi öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.

15 YORUMLAR

  1. Takdim ve sonrası söyleşi mükemmel. Daha geniş kitlelere ulaşmak lazım. Bölge halkının hemen hemen hepsine bunları nasıl anlatacağımızı düşünelim. Taşeli anlatmayla bitmez.

  2. Bölge tanıtım elçisi gibisiniz. Emeklilik böyle geçmeli. Ağzınıza sağlık. Bu yaşta böyle bir uğraş içerisinde olmanız örnek olmalı. İzmir'den selamlar.

  3. Abim tane tane anlatımınız umarım bölgenin önemini arz ediyor. Sizi takip ediyoruz. Hele hiçbir maddi beklentiniz olmadan, bölge gençlerinin elinden tutmanız takdire şayan. Daha önce de ifade etmiştik, iyi ki geldiniz. Sağlıklı ömürler dileriz. Ankara'dan selamlar.

  4. Karaman Beyi Nure Sofi hayranına selam olsun. Yöremize sahip çıkmak örneği gösteriyorsunuz. Yerel yönetimin yapacağını tek başına yapıyorsunuz. Diyecek tek şey; teşekkür ederiz.

  5. Şerafettin Bey'in az bilinen tarihimizi gençlere anlatması güzel bir hizmet olarak düşünüyor ve hizmetlerinin devamını diliyorum. Tebrikler efendim.
    Yüksekokul Müdürü kardeşimize de başarılar diliyorum.

  6. Şerafettin abim, bir sebepten dolayı Ankara'da evinizde sizi ziyaret ettiğimizde kütüphanenize hayran kalmıştık. Hangi kitaba el atıysak her tarafında notlar alınmıştı. Kitap okuma fikrimi değiştirdiniz. Yetiştirdiğiniz öğrenciler ve ben çok şanslıyım. Yüksek lisansıma katkınız için sonsuz teşekkür. Bölgeye hizmetinizin devamı dileğimizle sağlıklar dileriz.

  7. Kıymetli abim, yıllardır konuşulur, yazılır bölgemizin kıymeti zor anlaşılırdı. Nefesinize, beyninize sağlık. Valla ben dahil umarım kulağımıza kar suyu kaçtı. Sakin sakin anlatımınızı tekrar tekrar dinledim. Daha da bilgilerin olduğu aşikar, devamını inşallah dinleriz.

  8. Gerçekten emek verilerek derlenmiş bilgiler. Ayrıca Şerafettin Bey gerçekten bölgeyi tam olarak geziyor. Sorgulamadan öğrenilmiyor. Bir kaç sefer karşılaştığımız oldu. Guz Kalesine çıkma macerası var. Yunt Yörük Pazarı bölgesine çok hakim. Canlı tarih desem abartmış olmam. Sloganı çok hoşumuza gidiyor.

  9. Sayın Halit Bardakçı hocamız ile beraber bir söyleşilerini dinlemek isterdim. Taşeli sevdalısı iki tarih. Sayın belediye başkanı Atilla Zorlu beyefendi, ümit ederim ki bu şahsiyetlerden haberdardır. Prof. Dr. Salim Cöhce hocamızı rahmetle anıyorum. Kıymetini şimdi anlıyoruz değil mi?

  10. "Bilgide inatçılık, yazma da gözü karalılık" Şerafettin Bey asla kaynağını gösteremeyeceği / gidip görmeden dahi eline kalem almaz. Gençliğinden biliriz. Gurbetten gelen öğrencilere bölgeyi tanıtmaya çalışması takdirlik. Arkadaşım nefesinize sağlık. Sayın Halit Bardakçı hocamız ile beraber yan yana görmek isteriz.

  11. Haçlı ordularının güzergahı olduğu bir bölgenin, seneler sonra dile gelmesi geç kalmış gündem. Rahmetle andığım Salim Cöhce hocamızda bahsederdi. Şerafettin bey emeklerinize teşekkür.

  12. Günlerce konuşulsa dinlerim. Özüne, atasına, yöresine, şivesine sahiplenenlere selamlar. Ahirete intikal edenlere rahmetler. Toprağın altı bir ayrı değer, üstü başka bir değer. Maden şehitlerini unutmadık, unutturmayız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz