Prof. Dr. Salim Cöhce sonsuzluğa uğurlandı

1
Prof. Dr. Salim Cöhce sonsuzluğa uğurlandı

Yakalandığı amansız hastalığa yenik düşen Prof.Dr. Salim Cöhce bu gün toprağa verildi.
Cenaze namazı 15:00 de Sipas cami önünde kılındı.Cenazeye Ermenek dışından bir çok akademisyen katıldı.Prof. Dr. Mehmet Erikoğlu, Belediye Başkanı Atila Zorlu, Doç.Dr. Yahya Başkan da cenaze namazına katılanlar arasında yer aldı.Cöhce Cenaze namazının ardından Fincan tepesinde bulunan aile mezarlığında toprağa verildi.Merhuma Allahtan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz.

SALİM CÖHCE KİMDİR?

1955 yılında Karaman'ın Ermenek ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladı. 1980 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nü bitirdi. Bu bölümde, Umumî Türk Tarihi sahasında 1982’de master, 1986 yılında doktora derecesini aldı.

1985 yılında okutman olarak Fırat Üniversitesi’ne atandı. 1988’de İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü’ne öğretim Üyesi oldu. Kurucu başkan sıfatıyla bu bölümü eğitim ve öğretime hazırladı.

İnönü Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Bölümü Başkanlığı görevini de 1990 tarihine kadar sürdürdü. Bir yıl sonra doçent oldu. 1993 tarihinden itibaren üç yıl süreyle bu üniversitenin Kültür, 1997–2003 yılları arasında da Atatürk İlke ve İnkılâpları Araştırma ve Uygulama Merkezi müdürlüklerini yürüttü.

Bu arada, 1995 yılında Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Kültür Merkezi asil üyeliğine seçildi. 1997’de profesör oldu.

Başta Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan gibi Türk ülkeleri olmak üzere KKTC, Romanya, Suriye, Hindistan ve Pakistan’da konferanslar verdi.

1998 yılından bu yana Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM), Ermeni Araştırmaları Enstitüsü Yayın Kurulu üyeliğini de yürütmektedir.

Mesleki çalışmalarında yeterli olacak derecede İngilizce, Fransızca ile Farsça biliyor. 

 

PROF. DR. SALİM CÖHCE ESERLERİ:

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I, Elazığ 1992

Türk İnkılâbı ve Atatürk İlkeleri, Elazığ 1993

Türk Tarihine Giriş, Elazığ 1995

Dehli Türk Sultanlığı Tarihi, Malatya 2001

Gurlular Devleti Tarihi.

Türk İstiklâl Mücadelesi ve Hindistan       

Günümüzde Pontusçuluk Faaliyetleri     

Türk Ermeni İlişkileri Bibliyografyası

1 Yorum

  1. İlim deryası ömrünü Türk milliyetciliğine adamış vatan aşığı saygıdeğer hocam eşimin ve oğlumun tarih profesörü hakkını helal et bize. Allah senden razı olsun. Yattığın yer nur mekanın Cennet olsun inşallah.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz