Parayı veren av yapabilecek

0
Parayı veren av yapabilecek

Karaman'da Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün, Merkez Av Komisyonu kararları gereği Av Turizmi kapsamında profesyonel avcılar taradından Anadolu Yaban konuyu ve Yaban keçisi avı düzenlenecek. Karadağ'da düzenlenecek olan av turizminde vurulan her hayvan için dudak uçuklatan fiyatlar ödenecek.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü AV turizmi kapsamında 2020-2021 sezonunda Türkiye genelinde vurulabilecek yaban hayvanlarının kotalarını belirlendi.

1 Eylül 2020- 31 Mart 2021 tarihlerini kapsayan sezonda, uygulama talimatında avına izin verilen türler arasında Anadolu yaban koyunu, ceylan, çengel boynuzlu dağ keçisi, karaca, melez yaban keçisi, kızıl geyik, yaban keçisi, yaban domuzu türleri bulunuyor. 

Buna göre 398 erkek yaban keçisi, 25 hatalı boynuzlu şelek yaban keçisi, 45 dişi yaban keçisi, 12 melez yaban keçisi, 39 çengel boynuzlu dağ keçisi, 9 Anadolu yaban koyunu, 14 ceylan, 89 kızıl geyik, 167 karaca avlanabilecek. Av turizmi kapsamında izin almak kaydıyla yine kişi başına 2 yaban domuzu avlanabilecek.

Karadağ'da ki 1 keçi için 92 bin 500, 1 koyun için ise 144 bin 500 lira bedel

Karaman'ın Kılbasan köyü sınırlarında bulunan Karadağ'da ise kota kapsamında 8 yaban keçisi ile 2 anadolu yaban koyunu avlanacak. Yapılan ihalenin ardından yaban keçisi vurmak isteyenler keçi başına 6 bin lira ile 92 bin 500 lira arasında bedel ödeyecek. Sadece 2 kotası bulunan Anadolu yaban koyununu avlamak isteyen avcılar ise 105 bin lira ile 144 bin 500 lira arasında bedel ile avlanabilecek. 

Yabancı avcılar ilgi gösteriyor

Türkiye'de her yıl yapılan av turizmine yerli avcıların yanı sıra yabancı avcılar büyük ilgi gösteriyor. Uzun namlulu dürbünlü silahları ile av bölgesine gelen yabancı avcılar, ihalenin ardından ücretlerini ödeyerek avlakta belirlenen yabani hayvanı avlayabiliyorlar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz