ORTA TOROSLARIN ŞİFALI BİTKİLERİ

ORTA TOROSLARIN ŞİFALI BİTKİLERİ
Kitabın adı “ Orta Torosların Şifalı Bitkileri”, Prof. Dr. Fulya ÖZTAŞ  ve Prof.Dr. Haydar ÖZTAŞ yazmış. 16X23, cm ebadında,620 sayfa mukavva kapak, kuşe kâğıt ofset baskı bir eser, ÖNKA-Konya,2019 basımı bilimsel gözle yazılmış. doğa severlerin ve memleket hasreti çekenlerin ruhuna hitap eden bir kitap.

Adından da anlaşılacağı üzere kitap, Orta Toroslara özgü  şifalı bitkileri yazı ve görsellerle, Türkçe, İngilizce ve Latince adları ile okuyuculara tanıtır. Kitapta safran bitkisinden susama, keçi boynuzundan hünkarbeğendiye kadar araştırmacı yazarların gözüne takılan her şifalı bitki  yer almış.

Kitabın hazırlanmasındaki temel amacı “Geleneksel  Tıpta, Orta Toroslar’da yaşayan halk tarafından çok eskiden beri bilinen, bazı bitkilerin geleneksel ve modern tıpta kullanılmalarının incelenmesi” olarak belirlenmiştir.”

Yöreye özgü bitkilerin;  mevsimine ve  seyrine göre belirli zaman aralıklarında özellikle baharda,  doğadaki dirilişinin ve albenisinin yüzeye çıktığı günlerde, dağlara tırmanarak aranıp tespit edilmesi ve  yüzlerce  fotoğrafla belgelenerek meraklılara sunulması takdire şayan bir çalışmadır.

Prof. Dr. Fulya ÖZTAŞ, Selçuk Üniversitesi,  Eğitim Fakültesi Biyoloji Bölümü’nde çalışıyor. Alanında uluslar arası çalışmalarda en çok referans alınan öğretim üyelerimizden biri,  Prof. Dr. Haydar ÖZTAŞ ise  Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi, Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi, Biyoloji Eğitimi Bölümü’nde çalışıyor. Her ikisi de kampüslerinin dışına çıkarak, bilgi ve yeteneklerini yakın çevresi ile ilişkilendirerek, yöremizin doğa zenginliklerini ortaya koyan yerli ve yabancı bilim insanına, doğasever halkımıza tanıtma özverisinde bulunan değerli araştırmacılardır.

Orta Toroslarda dağ bayır demeden, zamanlı  zamansız dolaşarak bu değerli eseri hazırlayıp, kendi imkânlarını zorlayarak bastırıp yayınlama külfetinde bulunan bilim insanlarımızı kutlar, çalışmalarının sağlık , tanıtım vs. yönünden insanlara yararlı  ve şifalı olmasını dilerim.

“Orta Torosların Şifalı Bitkileri”nden edinmek isteyenler için iletişim adresi:  Prof. Dr. Haydar ÖZTAŞ, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi,Biyoloji Eğitim Bölümü –Meram KONYA . Tel: 0332 323 82 20-23 GSM: 0533 76460 70

Hasan ŞİMŞEK,18.07.2019

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Eklenenler

author

Emma Hayes

There I was in a hot yoga studio with plenty of bright natural light and bending myself into pretzel like positions for the very first time.

instagram