Onur Çimen , Başkan Atilla Zorlu'yu ziyaret etti.

0
Onur Çimen

Onur Çimen Ermenek Belediye Başkanı Atila Zorlu'yu makamında ziyaret etti.

"Doğu Ekspresinde Bir Kedi" adlı gezi, gözlem ve inceleme kitabıyla adından söz ettiren  genç yazar Başkan Zorlu'yu makamında ziyaret  ederek yeni romanını hediye etti.Başkan Zorlu Onur Çimen'e çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Doğu Ekspresinde Bir Kedi" adlı gezi kitabıyla adından söz ettiren Onur Çimen'in, Anadolu Türk Beylikleri'ni ele aldığı romanı okurlarıyla nihayet buluştu. Yazar Onur Çimen yaptığı açıklamada kitabıyla Türk tarihi üzerine yapılan çalışmalara katkı sunmak istediğini belirterek: " Anadolu Türk tarihini anlatırken  Selçuklu'dan Osmanlı'dan Türkiye Cumhuriyeti'ne olacak şekilde bir sıralama yaparız ama özellikle belki de Osmanlı'yı Osmanlı yapan ,Türkiye Cumhuriyeti'ni de Türkiye Cumhuriyeti yapan Selçuklu sonrası kurulan Anadolu Türk Beyliklerini hep atlarız. Anadolu Türk tarihi ile ilgilenen bir genç olarak bu konunun ele alınmasını uzundur düşünmekteydim fakat kaynaklara baktığım kadarıyla Anadolu Türk Beylikleri ya parça parça sanki birbirinden bağımsız devletler gibi anlatılmakta ya da bir Osmanlı, Selçuklu tarihi kadar komplike anlatılmamaktaydı. Hem Konyalı bir genç  hem de çocukluğu Akdeniz Bölgesi ve Ermenek'de geçen biri olarak son zamanlarda köşe yazılarında da adından sıkça bahsettiren Karamanoğulları üzerinden bu konuyu ele almaya karar verdim. Zaten yetiştiğim ve büyüdüğüm kültür Karamanoğulları coğrafyası içinde olduğundan Karamanoğulları üzerinden  başta Osmanlılar olmak üzere dönemin Anadolu Türk Beylikleri, Haçlılar Ortadoğu,Balkanlar , Anadolu ve Kıbrıs'taki diğer devletleri birbirleriyle olan ilişkileri,savaşları ve mücadeleleri üzerinden kendi yaşamımı ve kurgumu katarak romanlaştırdım.  Selçuklu sonrası kurulan Anadolu Türk Beylikleri'nin bu ilk romanın Anadolu Türk tarihinin özüne inmeyi kolaylaştırmasını dilerken, diplomatik olarak Türklerin nasıl bir gelenekten geldiğini de yorumlamasına katkısı olacağını düşünmekteyim. Nitekim Gazi Mustafa Kemal Atatürk bir Karamanoğlu'dur ve kurduğu Türk Dil ve Tarih Kurumu ile Karamanoğulları'ndan yarım kalan kültür devrimini tamamlamıştır. Online satış siteleri ve seçkin kitapçılarda olan kitabımın Türk edebiyatına ve Türk dünyasına nacizane bir katkısı olmasını dilerim." dedi.

 
Onur ÇİMEN kimdir?

Anne ve babası Konya kökenlidir. 03.10.1987 tarihinde Erzurum’da doğdu. İlköğretimi Karaman’ın Ermenek ilçesinde bitirdi. Lise eğitimini İzmir Bornova Mustafa Kemal Anadolu Lisesinin ardından Ege Üniversitesi Kimya Mühendisliği ve Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitirdi. Turizm, dış ticaret, satış, kalite yönetimi gibi iş kollarında çalıştıktan sonra Türkiye Şeker Fabrikaları bünyesine katıldı.

Mesleğinin yanı sıra müzik ve satrançla ilgileniyor.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında eğitimini sürdürüyor. Kültür, tarih, sosyal politikalar gibi konuları içeren çeşitli projelerde de rol almaktadır.

İlk olarak gezi, gözlem, inceleme türündeki “Doğu Ekspresinde Bir Kedi”yi yazdı. “Akdeniz Kanatlarımın Arasında” ilk romanıdır. Yerel bir gazetede köşe yazıları yazmaktadır.
 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz