Maden işçilerinden sorunu çözdük diyenlere cevap

1

Ermenek Ak Parti İlçe Başkanı Mevlüt Sarıtaş facebook hesabından madenciler hakkında bir açıklama yapmıştı Sorunların bir kısmını çözdüğünü,kameralara poz vermek yerine gece gündüz çözüm için çalıştığını ettiği  kişilere teşekkür etmişti.Bu paylaşıma işçiler ve bazı kesimler tarafından tepki yağmıştı.Bunun ardından bu gün işçiler Güneyyurtta toplanarak basın açıklaması yaptılar.Söylenenlerin yalan olduğunu sorunların çözülmediğini belirttiler.

MEVLÜT SARITAŞIN PAYLAŞIMI

"Uzun bir süredir maaş ve tazminatlarını alamayan ve grev de olan maden işçilerimizin İçin Milletvekillerimizin yaptığı görüşme bugün meyvelerini vermeye başladı Enerji Bakanlığı ve şirket yetkilileri ile bugün yaptıkları görüşme sonucu maaşlar yatmaya başladı ayrıca tazminatlar içinde yarın açıklama yapılacak ayrıca şirket yetkililerinden ocakların biran evvel açılması için söz alındı.Bölgemizin lokomotif sektörü olan maden sektörümüz inşaallah en kısa zamanda eski günlere döner Bizler bu süreçte kameralara poz vermek yerine çözüm için gece gündüz uğraşan.İşçi Kardeşlerimizin bu kangren haline gelen sorunun çözümünde emekleri olan Enerji Bakanlığı yetkililerine Plan bütçe komisyonu Başkanı Sn Lütfi Elvan a Karaman Milletvekillerimiz Selman Oğuzhan Eser e ve Recep Şeker e emeklerinden dolayı teşekkür ederim."

Sayın Başkana soruyoruz! Atila Zorlu Başkanı hangi vekil arayıp yardım istedi? 6 senedir bu işçilerin sorunu neden çözülmedi?

1 Yorum

  1. Maden işçilerine sorun çıkaranlar parası olanlar, parası olduğu halde hakkı ödemeyenler, seyredenler ise iktidar olanlar. Şimdiye kadar neredeydiniz işçiler çocuğuna sıcak çorba içremezken bu siyaset yapan arkadaşlar NEREDEYDİ, siyaset yapmak sorun çözmektir laga luga yapmak değil. İşçilere biber gazı sıkılırken, hak aramaları engellenirken iktidarın ermenek temsilcileri nerdeydiler.ocak işletmecilerin işçilerin alın terlerinin karşılığını vermemeleri kesinlikle parasızlık değil olamaz.bu söylediklerimi okuyanlar iyi bilir. Birde alınterini istismar edip siyasi ikbali için uğraşmak pek hoş dürüst bir davranış değil.işçinin teri kurumadan hakkını veriniz diyen yol göstericimiz hem maddi hem siyasi istismarcılara ne derdi bilinmez.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz