M. EMİN ÖZTAŞ ANILARINI KİTAPLAŞTIRDI

0
1706
M. EMİN ÖZTAŞ ANILARINI KİTAPLAŞTIRDI

Hemşehrimiz Emekli Hâkim Mehmet Emin Öztaş anılarını kitaplaştırdı.
Büyükkarapınarlı yedi çocuklu bir ailenin ilk çocuğu olan, M. Emin Öztaş, anılarında ilginç yaşam öyküsünü anlatırken, köyünü, Türkiye’nin doğusunda batısında, kuzeyinde güneyinde görev yaptığı her yerde yaşadığı ilginç olayları, kendine özgü üslubu ile anlatan Emin Öztaş, bu kitaptan sağlanacak geliri öğrencilere burs geliri sağlama amaçlı olarak ERÇEV’e bağışlıyor. Edinmek isteyenler eve teslim bedeli kargo dahil 50,00 TL’dir. Talep edecekler Ermenek ve Çevresi Kültür ve Sosyal Dayanışma Vakfı VakıfBank hesabı
TR01 0001 5001 5800 7300 5773 56 numaralı hesabının açıklama kısmına (Parlatılmış Yıldızlar Kitap Bedeli ) yazarak edinebilirler.
ERÇEV’in bir kurcu üyesi olarak Sayın Emekli Hâkim Emin Öztaş Bey’e teşekkür eder, emeklilik yaşamında sağlık ve başarılar dilerim. Hasan ŞİMŞEK 18.02.2021

Orta Toroslarda, ıssız ve doğa harikası bir coğrafyada hayata gözlerini açan yazar E. Hâkim Mehmet Emin ÖZTAŞ ‘ın anılarından kesitlerin yer aldığı bu otobiyografik kitapta anlatılanlar oldukça ilginç. Hiçbirimizin doğduğu coğrafyayı önceden bilme ve tercih etme hakkı yoktur, ancak coğrafya içerisinde yaşayanları şekillendir.
1950-70’ li yıllar bu bölgenin yokluğu ve çaresizliği çok derinden hissettiği yıllardır. Bölge erkeklerinin geride karlı dağlarda eşlerini ve çocuklarını, yakınlarını bırakarak 7-8 gibi uzun bir süre Aydın’a (İzmir) amele olarak çalışmak için gittiği acılı yıllardır. Yazarın babası Yusuf Ağa’da bunlardan biridir, ancak Yusuf Ağa her koşulda çocuğunu okutmak, kendi kötü talihini yaşamaması için elinden geleni yapmak için yemin etmiş, kendi kendine söz vermiştir. Ancak bölgede yaşayan her baba gibi yoksulluğun kıskacındadır.
Bir gün köye yedek subay öğretmen olarak gelen Halil İbrahim öğretmen (Köylünün deyişiyle Afyonlu öğretmen), yazarın kötü yazgısını değiştirecektir. Zeki ve gelecek vaat eden öğrenci ve ideal bir öğretmenin ilginç hikâyesi bin bir zorlukla İzmir-Bayındır’da devam edecektir.

Hakim MEHMET EMİN ÖZTAŞ

1951 yılında Ermenek ilçesine (şimdi ise, Başyayla ilçesine bağlı)
Büyükkarapınar köyünde doğdu. Aynı köyde ilkokulu, Ortaokulu
Ermenek’te okudu. 1968 yılında Akşehir Öğretmen Okulu’nu bitirdi ve
öğretmen olarak Ermeenek-Ağaççatı (Çimene) köyünde göreve başladı.

1969 yılında Konya Lisesi’ ni dışardan bitirerek Ankara Hukuk Fakültesi’ ni
kazanarak kaydoldu. 1974 yılında Hukuk Fakültesinden başarı ile mezun
oldu ve Hâkimlik sınavını kazanarak staj sonrası 1978 yılında Hınıs’a
(Erzurum) atandı. Sırasıyla Halfeti, Afyon-Çay, Bergama-İzmir, Beykoz-
İstanbul ve Anadolu Adliyesi’ nde görev yaparak, Anadolu Adliyesi I.
Ticaret Mahkemesi Başkanlığı’ ndan emekli oldu. Halen İstanbul’ da
yaşamakta olup, İstanbul’da ERÇEV bünyesinde sosyal faaliyetler de
bulunmakta ve Selçuk Ecza Deposu Yönetim Kurulu’nda Bağımsız Yönetim
Kurulu Üyesidir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz