Kendisi küçük ama yüreği büyük!

1

Karaman'ın Ermenek İlçesinde Ermenek Sevdalıları Derneği (ERSEV) tarafından Elazığ için toplanan yardımlar arasından çıkan bir not herkesi duygulandırdı. 6 yaşındaki bir çocuğun notu bu ülkenin asla yıkılmayacağını ve birlik ve beraberliğinin bozulmayacağını bir kez daha belgeledi.

Geçtiğimiz hafta Elazığ ve Malatya'da meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremin ardından tüm Türkiye tek vücut oldu. Türkiye'yi sarsan depremde 41 kişi hayatını kaybederken, 82 milyon Türk vatandaşı depremin yaralarını sarmak için tek vücut oldu. Türkiye'nin her bölgesinden deprem bölgesine yardımlar giderken, Karaman'ın Ermenek İlçesinden giden yardım tırına bırakılan bir not ise okuyan herkesi duygulandırdı.

Okuma yazma bilmeyen 6 yaşındaki Tunahan Örentaş kendisi için çok önemli olan oyuncağını deprem felaketine maruz kalan tanımadığı arkadaşına gönderdi. Tunahan'ın oyuncağın yanına bıraktığı not ise yardımseverliğin ve paylaşmanın en güzel örneğini oluşturdu. Tunahan'ın ağzından dökülen bu satırları annesi kaleme aldı. İnsanlık dersi veren Tunahan; “Benim adım Tunahan Örentaş 6 yaşındayım. Bu mektubu anneme yazdırıyorum. Ben depremin ne olduğunu bilmiyordum, annem anlattı çok üzüldüm. Size oyuncağımı gönderiyorum benim gibi çocuklar oynasın diye. Keşke bizim eve gelebilseydiniz Allah yardımcınız olsun geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

Yardım paketleri arasında çıkan bu notu gören dernek yetkilileri ise duygularına hakim olamadı. Dernek yetkilileri bizler bu duygularla çocuklarımızı yetiştirmeye devam ettiğimiz sürece bu ülke yıkılmayacak ve her türlü zorlukların üstesinden gelebilecektir dedi.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz