Karaman'daki cinayet davasında karar

0
Karaman'daki cinayet davasında karar

KARAMAN'da  evinin karşısında koyun otlatmak için arazi kiralayan Mikail Duran'a (30) hayvanları otlatmasına izin vermeyeceğini söyleyip, av tüfeğiyle vurarak, öldüren Bekir Kadıoğlu (48), 'kasten adam öldürme' suçundan 18 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mikail Duran ise öldürülme anını cep telefonuna kaydettiği belirlendi.

Olay, 04 Mart 2019 Pazartesi günü saat 13.00 sıralarında Çakırbağ köyü Esentepe Mahallesi'nde meydana geldi. Çiftçi Bekir Kadıoğlu, iddiaya göre evinin karşısındaki araziyi koyun otlatmak için kiralayan Mikail Dural'a, ''Evimin karşısında koyun otlatmanı istemiyorum. Buna izin vermeyeceğim'' dedi. Dural da araziyi kiraladığını söyledi. Bunun üzerine ikili arasında tartışma çıktı.  Aile fertlerinin de karışması üzerine tartışma, kavgaya dönüştü. Bekir Kadıoğlu da, evinden aldığı av tüfekle  Mikail Dural'a 3 el ateş etti. Başından ve boynundan vurulan Dural, ağır yaralandı. İhbarla olay yerine gelen sağlık görevlilerinin müdahale ettiği Dural, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Jandarma Bekir Kadıoğlu'nu olay yerine 50 metre uzaklıktaki evinde gözaltına alındı.  Mikail Dural'ın hayatını kaybettiğini öğrenen yakınları ise Kadıoğlu'n evini taş yağmuruna tuttu. Bunun üzerine Kadıoğlu'nun eşi ve çocukları güvenlik güçleri tarafından evden tahliye edildi. 

KATİLİNİ CEP TELEFONUYLA KAYDETMİŞ

Olayda hayatını kaybeden Mikail Dural'ın kendisine ait cep telefonuyla öldürülme anının kaydettiği belirlendi.  Görüntülerde, her iki aileden kadınların kavgasını cep telefonu ile görüntüleyen Dural'ın, av tüfeği ile kendisine yaklaşan Bekir Kadıoğlu'nu da  'Sık ulan, sık ulan hadi' dediği, Kadıoğlu'nun da tüfeği ateşleyerek Mikail Dural'ı öldürdüğü görülüyor.

18 YIL 2 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI 

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten adam öldürme' suçundan yargılanan Bekir Kadıoğlu, yapılan son duruşmadaki savunmasında pişman olduğunu söyledi. Böyle bir olayın yaşanmasından dolayı üzüntü duyduğunu belirten Kadıoğlu, savunmasında, ''Yaşanan olaydan dolayı çok üzgünüm, böyle bir olay yaşanmasını kesinlikle istemezdim. Mikail Dural beni o dönemde tehdit etmişti. Daha sonra Mikail Dural'ın yakınları evimin önünde eşimi ve kızımı dövdüler. Bende eşimi ve kızımı kurtarmak için evdeki av tüfeğiyle yanlarına koştum. Bu sırada Mikail Dural  'Vur lan, hadi sık' diyerek beni tahrik etti. Korkutmak için Mikail Dural'ın yan tarafına ateş ettim. Mikail Dural defalarca kez ateş etmemi söyledi. Korkutmak için açtığım ateş sonucu Mikail Dural hayatını kaybetti. Yaşanan olaylardan dolayı pişmanım” dedi.

Mahkeme heyeti Kadıoğlu'nu önce müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ardından suçu ağır tahrik altında işlediği ve mahkemedeki iyi halini de göz önüne alarak cezayı 18 yıl 2'ya indirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz