Karaman'da dolandırıcılar kaçamadı

0
Karaman'da dolandırıcılar kaçamadı

Karaman'da telefon dolandırıcılığı yöntemi ile “Bilgileriniz kötü niyetli kişilerin elinde dolandırılacaksınız” diyerek yaşlı kişileri dolandıran şebeke polisin operasyonu ile yakalandı. Yakalanacağını anlayan şüpheliler yakalanmadan hemen önce çorap içerisine sakladıkları altınları otomobilin camından dışarıya attı. Şüphelilerin çok sayıda ilde dolandırıcılık olayına karıştığı ama Karaman'da yakalandıkları öğrenildi.

Şanlıurfa'dan Karaman'a gelen telefon dolandırıcılığı şebeke üyeleri daha önceden belirledikleri sabit ev telefonlarını arayarak karşılarındaki kişilere bilgileriniz kötü niyetli kişilerin eline geçti. Kimse ile temas kurmayın evinizin adresini verin polis göndereceğiz diyerek mağdurları tuzaklarına düşürdü.

Kendisini komiser Hasan olarak tanıtan kişi Mehmet E.(78) ve Meryem E.'nin (72) evine giderek evdeki bütün değerli eşyaları ve paraları kendilerine teslim edilmesini bunların tutanak altına alındıktan sonra yeniden kendilerine teslim edileceğini söyledi.

Mehmet E. evde bulunan 6 Cumhuriyet, 16 çeyrek altın ve cebindeki 485 lirayı kendisini komiser Hasan olarak tanıtan kişiye verdi. Meryem E. ise evde bulunan 3 altın yüzük, 4 bin Türk Lirası, 300 Euro ve bir adet kuru sıkı tabancayı dolandırıcılara teslim etti.

Kısa süre sonra dolandırıldığını anlayan Mehmet E., Meryem E., ve dolandırılmaya çalışan 6 müşteki 112 acil çağrı merkezini arayarak ihbarda bulundu.

İhbarın ardından harekete geçen asayiş şubesi dolandırıcılık ve yankesicilik büro amirliği ekipleri kente giren şüpheli araçlar üzerinde çalışma başlattı. Dolandırılan kişilerin evlerine yakın güvenlik ve mobese kameralarınıda inceleyen ekipler dolandırıcıların 01 ACR 849 plakalı otomobil ile kente geldiklerini ve halen Karaman'dan çıkmadıklarını belirledi.

Aracı takibe alan dolandırıcılık ve yankesicilik büro amirliği ekipleri araca dur ihtarında bulundu. Polisten kaçmaya başlayan şüpheliler çorap içerisine sakladıkları altınlarıda otomobilin penceresinden dışarıya attı. Kovalamaca sonucu yakalanan Ahmet S.(30), Yılmaz D.(22) ve Ahmet Ç.(33) gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerin daha önceden çok sayıda suç kaydı bulunduğu, şüphelilerden Yılmaz D.'nin cezaevi firarisi olduğu sahte kimlik kullandığı ve nitelikli yağma suçundan 9 yıl 6 ay kesinleşmiş cezası bulunduğu öğrenildi. İl Emniyet Müdürlüğündeki sorguları tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Telefon dolandırıcılarının tuzağına düşen Mehmet E. İl Emniyet Müdürlüğünde altınlarını teslim aldıktan sonra gazetecilere olay anını anlattı. Mehmet E.; “Ben evimde oturmakta iken ev telefonum çaldı. Telefonla arayan kişi kendisini polis olarak tanıttı. Evinde ne kadar değerli eşyan varsa, altının varsa bize getir biz gereken incelemeleri yaptıktan sonra akşama geri sana geri vereceğiz dediler. Daha sonra bir polis gelecek ismide Hasan malzemeleri sen ona ver buraya gelmene gerek yok dediler. Daha sonra evimin adresini sordular bende evimi tarif ettim. Kırmızı montlu bir adam geldi altınları ve paraları ona teslim ettim. Daha sonra dolandırıldığımı anlayarak polise şikayette bulundum. Polislerimiz sağ olsunlar aynı gün içerisinde dolandırıcıları yakaladı. Dolandırıcılar kaçarken altınları çorap içerisinde dışarıya atmış. Zannediyorum ki bu sırada 1 çeyrek altınım kaybolmuş. Ben polisimize tekrar teşekkür ediyorum bunları yakaladıkları ve bizim altınlarımızı geri bize teslim ettikleri için” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz