İsmail Atakan Ünver'in 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

0
742
İsmail Atakan Ünver'in 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.
 
Mesajına, “Tarih sayfalarına gömülmek yerine; ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tarih yazmayı seçen yüce Türk milletinin şanlı zaferinin günü, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun!” diye başlayan Ünver sözlerini şu şekilde sürdürdü:
 
“Tarihi şanlı zaferlerle dolu aziz milletimiz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 19 Mayıs 1919 günü Samsun’a ayak basmalarıyla başlayan Ulusal Bağımsızlık Savaşımızın son cephe muharebesinde büyük bir kahramanlık destanı yazmış, verilen amansız mücadeleler sonucunda zaferi kazanarak bu mukaddes vatanı gelecek nesillere miras bırakmıştır.
 
Bu zafer; ebedi Başkomutanımız Atatürk’ün önderliğinde, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü, devletin varlığı ve bağımsızlığı temelinde mücadele edenlerin, yokluğa, yoksulluğa, haksızlığa, işgale ve zulme baş eğmeyenlerin, inananların zaferidir.
 
30 Ağustos 1922, bu açıdan bakıldığında nihai zaferin adı, bir başka deyişle en büyük zaferin yaşandığı tarihtir. Önemi ve büyüklüğü asla azalmayacak; Türklük ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti var olduğu sürece kutlanmaya devam edecektir. Bizler, tarihin hiçbir döneminde esareti ve işgali kabul etmemiş bir ulus olarak, 30 Ağustos zaferinin 99’uncu yılında; bu zaferin coşkusunu yaşayacak ve Kuvayı Milliye ruhumuzla dimdik ayakta durmaya devam edeceğiz! Hiçbir gücün, Ulusal bayramlarımızı gölgelemesine, unutturmasına, önemsizmiş gibi göstermesine asla izin vermeyeceğiz. 30 Ağustos 1922 ruhu, hala Türk halkının içinde, yüreğinde ve aklındadır. Bunu kimsenin silmeye gücünün yetmeyeceğine olan inancımız da tamdır.
 
Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı bir kez daha kutlarken, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan için canını veren tüm şehitlerimiz ile hakkın rahmetine erişen tüm gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum."

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz