İPEK BÖCEĞİ YETİŞTİRİCİLİĞİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

0
1250
İPEK BÖCEĞİ YETİŞTİRİCİLİĞİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Ermenek Belediyesi’nin organize ettiği İlçemizde ipek böceği yetiştiriciliği ile ilgili toplantı bugün saat 11:00 de Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkez’inde gerçekleşti.
Ankara Kozabirlik Kooperatif Müdürü Kenan Gecengi’nin konuşmacı olarak katıldığı toplantıda İlçemizde İpek böceği yetiştiriciliğinde dikkat edilecek hususlar hakkında toplantıya katılan vatandaşlarımız bilgilendirildi.
Baştan sona ilgiyle dinlenen toplantıda vatandaşlarımız tarafından yönlendirilen soru ve görüşleri de cevaplandıran Kooperatif Müdürü Kenan Gecengi, Bölgemizin İpek Böceği yetiştiriciliği bakımından uygun bir bölge olduğunu ve Yaklaşık 40-45 günde bir ürün elde edildiğini belirterek, Bu iş ek gelir olarak düşünülmeli ve ipek böcekciliği işini yapmak isteyenlere kooperatifleri tarafından devlet desteği kapsamında tohum ve ipek böceği larvalarının ücretsiz verildiğini söyledi ve bu toplantının gerçekleşmesinde katkıları bulunan Belediye Başkanımız Atila Zorlu’ya teşekkür ettiğini belirtti.
Ermenek eski bir ipek böcekciliği merkezi.Bundan yaklaşık 60-70 sene öncesine kadar üretim yapılıyordu.Bu sektörün Ermenek'e büyük katkısı olabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz