İN EVLERİ Haberimiz Ses Getirdi

1
İN EVLERİ Haberimiz Ses Getirdi

Evlerin Tamir İşlemlerine Başlandı

Ermenek Orman İşletmesi tarafından yaptırılıp Ermenek Belediyesi’ne kiralanan  Ermenek Belediyesi’nce de ihale ile işletmeciye kiralanan, İn Evleri diye bilinen A tipi mesire alanındaki evlerin inşaat sorunları yüzünden faaliyete açılamaması üzerine hafta başında yaptığımız yayın ses getirdi ve Ermenek Orman İşletmesi ile Ermenek Belediyesi ortaklaşa olarak evlerin tamir işlemlerine başladı.

Tamir sürecine ilişkin, görüşünü aldığımız, işletmenin ilk kiracısı olan hemşerimiz Hulusi Oran şunları söyledi: 

‘’İn Evleri’nin onarımlarının yapılıyor olması elbette en çok beni mutlu eder. Umarım en kısa zamanda evlerin eksikliklerine doğru ve kalıcı bir işlem uygulanır. 
Ne var ki, 6 ay öncede Orman İşletmesi 20 bin liralık bir bütçe ayırdıklarını ve yapacaklarını söylediklerinde ben kendilerine, bu bütçe ile ancak bir evin sorunlarının giderilebileceğini, zaten 20-30 bin liraya mal olacak olsa ben kendi olanaklarımla yapabileceğimi söylemiştim. Ancak uyarımı dinlemediler ve sonuç daha da kötü oldu. Umarım bu sefer aynı hata tekrarlanmaz. 
Duyumlarıma göre 40.000 liralık bir bütçe ayrılmış. Kalıcı bir tamirat için benim inşaat uzmanlarından aldığım görüşe göre en az 200-250 bin liralık bir tamirat bütçesine ihtiyaç olduğu belirtilmişti. Şimdi bu duyumum, yani 40.000 lira rakamı doğru ise ancak geçici bir makyaj yapabilirler. Yani sorun çözülmüş olmaz. Benim zamanımdaki yaptıkları hatayı bir daha tekrarlamayacaklarını umalım. Bu sefer yapılanlar görüntüyü kurtarma amacı ile yapılmaz ise neredeyse kangrene dönmüş bu yaradan Ermenek olarak hep birlikte kurtulmuş oluruz. 
Bu arada bürokrasinin bütün ayak diremesine rağmen bu sorunun çözümüne ilişkin zamanlarını ayırıp sarf ettikleri çabaları için hemşerimiz Sayın Lütfi Elvan ve danışmanı Sayın Fırat Akdere’ye sizin aracılığınızla Ermenek adına teşekkür ederim.’’ dedi.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz