İkinci Duruşma Yapıldı.Zimmeti İrtikap'ı Taksitlendirmişler

2
İkinci Duruşma Yapıldı.Zimmeti İrtikap'ı Taksitlendirmişler

İkinci Duruşma Yapıldı.Zimmeti İrtikap'ı Taksitlendirmişler

İrtikap'ın sözlük anlamı: kötülük etme, rüşvet alma, yiyicilik.

Ermenek ağır ceza mahkemesinde rehabilitasyon merkezi ile alakalı yolsuzluk iddialarında yargılamada ikinci duruşma tamamlandı.

Duruşmaya mağdurların verdikleri ifadeler damga vurdu.Mağdur Ali Can Üremiş verdiği ifade de: "Ben işe başladıktan bir kaç gün sonra M.A benim yanıma gelerek işe başlayan herkesin ilk maaşını derneğe verdiğini, benim de vermem gerektiğini söyledi. Benim o dönem maaşım 1300 TL idi. Ancak M.A benden talep ettiği para 1500 TL idi.Bu parayı Mehmet Yıldızın istediğini söyledi. Bu paranın bağış olacağına ilişkin hiç bir konuşma geçmedi.Daha sonra Mehmet Yıldızın yanına gittim. Mehmet Yıldız bu parayı herkesin verdiğini benim de vermem gerektiğini sert bir şekilde söyledi. Daha sonra mutfak sorumlusu olarak çalışan A.A nın yanına gittim.Durumu anlattım.A.A bana bu paranın verilmesinin zorla değil zorunlu olduğunu söyledi.Ben daha sonra M.A nın yanına giderek yeni evlendiğimi ve borçlu olduğumu söyledim.O da Mehmet Yıldızın yanına gidip geldikten sonra bana bu parayı 5 taksitte ödeyebileğimi söyledi.Ben de 5 taksitte ödedim" dedi.

Mağdur D K. da ifadesinde; Benden 1500 TL istediler.Bende durumum yok dedim.O zaman 3 taksit yapalım dediler.Bende parayı 3 taksitte ödedim" dedi.

Mağdur E G de ifadesinde; Benden 2000 TL istediler . Bende bu parayı elden 9 taksitte ödedim" dedi.

2 YORUMLAR

  1. gazetecilik cesur tarafsız olmayı gerektirir.işte gerçek gazetecilik.sözü edilen kişi hangi siyasiden bu cesareti almış.bunun da araştırılması gerekmezmi.buca yolsuzluk tek başına yapılmaz herhalde

  2. bu müdürü herkes tanır.vatadaşa karşı çok kaba.siyasilere karşı ise el etek öpücü biri.hele orada görevli kişişlerden siyasileri k yanını olmayan emekçilerin hepsi konuşsa işin aslı tamda ortaya çıkar ama şu anda bile sadece yürekli birkaç işçi konuşuyor.hesaplar çok iyi incelemleli.ortaya çıkanlar şimdilıik bu .

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz