Merkez Bankası'nın müdahalesine rağmen lira toparlanamıyor

4
Merkez Bankası'nın müdahalesine rağmen lira toparlanamıyor

MB, yedi yıllık aranın ardından ilk doğrudan müdahaleyi 1 Aralık’ta yapmıştı. Yaklaşık 1 milyar doları bulan müdahalenin ‘döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları’ nedeniyle yapıldığı belirtilmişti. Dolar kurunun 13,88 seviyesinde seyrettiği dakikalarda gelen hamlenin ardından ilk tepki olarak 12,50’li seviyeler görülmüştü.

Kurun bugün 13,88 seviyesinde gezdiği dakikalarda ise MB’den bir piyasa müdahalesi daha geldi. Bloomberg’e göre ikinci müdahale 150-200 milyon dolar civarında yapıldı. Müdahale sonrası kurun hareketi ise daha sınırlı oldu. İlk tepki olarak 13,40’a gerileyen kur, saat 16.30 itibarıyla yeniden 13,78’in üzerinde. Avro/TL ise açılışa göre yüzde 1 yakın kazanımla 15,60’lı seviyelerde.

MB’nin açıklamalarında piyasa oynaklığına vurgu yapmasına rağmen iki müdahaleyi de hemen hemen aynı seviyeden yapması ise seviye tutulup tutulmadığına yönelik soru işaretleri bıraktı. 13,90’lı seviyelerin aşılması durumunda yeni müdahalenin gelip gelmeyeceği ise şu an belirsiz.

4 YORUMLAR

  1. Ani iniş ve çıkışlarla bazıları servetine servet katıyor neymiş efendim merkez bankasının müdahalesiymis kör olmayın bu kadar ya

  2. TCMB'den yapılan açıklamada "Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir" ifadeleri kullanıldı. (03 Aralık 221)

  3. TCMB'den yapılan açıklamada "Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir" ifadeleri kullanıldı. (03 Aralık 221)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz