Kanser Haftasında Stant Açıldı

0
398

Kanser Haftası Nedeniyle Karaman Devlet Hastanesinde “Bilgilendirme Standı” Açıldı

01 – 07 Nisan Kanser Haftası nedeniyle kanser hastalığına dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak amacıyla Karaman Devlet Hastanesinde stant açıldı.
 2 gün süreyle açık kalacak olan stantta halkımıza kanser hakkında bilgi ve broşürler verilerek ulusal kanser tarama programlarına katılmaları için KETEM’e yönlendirmeler yapılıyor.  
Kanser Bilgilendirme Standını ziyaret eden Genel Sekreter Dr. Hasan Arslan kanserin dünyada kalp ve damar hastalıklarından sonra öldürücü 2. Hastalık olduğunu belirtti.  Kanserin öldürücü ancak erken teşhis ile tedavisinin mümkün olduğunu vurgulayan Dr. Hasan Arslan   kanser konusunda toplumda farkındalık sağlanmasının ve toplum bilincinin geliştirilmesinin, kanserle mücadele de en etkili yöntemlerin başında geldiğini dile getirdi.
“ İlimizde Halk Sağlığı İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Kanser Erken, Teşhis ve Tarama Merkezinde ( KETEM) ve Devlet Hastanesinin ilgili birimlerinde kansere erken tanının konulabilmesi,  kontrol altına alınabilmesi için hizmet veriliyor. KETEM tarafından yürütülen ulusal kanser tarama programları sayesinde pek çok kanserin erken dönemde teşhis edildiğini ve yapılan tedavilerin ardından hastalıktan tamamen kurtulan insanların olduğunu biliyoruz. Kanser yönünde taramalar ücretsiz olarak yapılmaktadır. Geç kalmamak için mutlaka KETEM’e müracaat edin” dedi.   
 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz