Festival etkinlikleri devam ediyor

0

İlçemizde her yıl geleneksel olarak kutlanan ve bu yıl 19.su düzenlenen Taşeli Kültür, Sanat ve Sıla Şenlikleri dün Tekke parkından başlayan yürüyüş ile başladı.
Festival yürüyüşünün ardından İlçemizde yeni yapımı başlayan Lütfi Elvan Kent Meydanın'da düzenlenen program çerçevesinde protokol konuşmaları yapıldı.
Protokol konuşmaları öncesi Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının konseri ile halk oyunları gösterisi yapıldı.
Şenliğe, Karaman Valisi Murat Koca, AK Parti Karaman Milletvekilleri Lütfi Elvan ve Mevlüt Akgün, Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Karaman İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Ermenek Kaymakamı Eyyüp Güngör, AK Parti Karaman İl Başkanı Kerim Dereli, Ermenek Belediye Başkanı Necati Akpınar ve çevre ilçe ve belde belediye başkanları ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.
Belediye Başkanımız Necati Akpınar, törende yaptığı konuşmada ilçe olarak aldıkları hizmetlerden memnun olduklarını belirtti.
Daha sonra Millet vekilimiz Lütfi Elvan konuşmasını yaptı ve konuşmasında yeni yapılan kent meydana kendi ismin verilmesinin bir önem taşımadığını “Karamanoğlu Mehmetbey Kent Meydanı gibi daha farklı isimlerin değerlendirilmesi ve Ermenek Belediye Meclisinin tekrar düzenleme yapabileceğini belirti. Konuşmasının devamında bölgemize yapılan yatırımlardan bahseden Elvan bu yıl 19.su düzenlenen ve “Ermenek Taşeli Kültür, Sanat ve Sıla Festivali” olarak adlandırılan etkinliklerin “Ermenek Taşeli Kültür, Sanat ve Sıla Şenliği” ismi ile kullanılması gerktiğini, Festival kelimesinin yabancı bir kenlime Şenlik kelimesinin ise Türkçe bir kelime olduğunu belirtti.
Karaman Milletvekilimiz Mevlüt Akgün konuşmalarında Karaman ve Taşeli bölgesine çok büyük bir ölçüde yatırım yapıldğını ve ilerleyen dönemlerde de bu tür yatırımların devam edeceğini belirtti.
Karaman Valisi Murat Koca ise yaptığı konuşmada, “Bizler bugün burada olduğu gibi, bir araya gelmeyi, bir ve beraber olmayı önemseyen, yaşayan ve yaşatan bir milletiz. Nerede olursak olalım, hangi güzelliğe şahit olursak olalım, bizim gönlümüzdeki en güzel yer yurdumuzdur, ilimizdir, ilçemizdir, köyümüzdür. Öyle ki nereye gidersek gidelim, çoğu zaman çocukluğumuzun, gençliğimizin geçtiği yerler aklımızdan hiç çıkmaz. Yaşadığımız yer hangi imkanlara sahip olursa olsun memleketimizin kokusu daima burnumuzda tüter durur” dedi.
“Yıllar geçse de hayatımızdan ve hafızamızdan silinmeyen sesler ya da görüntüler vardır” diyen Vali Koca, “İnsanın bedeni bir gün mutlaka yaşlanır; ama yaşattığı hatıralar asla yaşlanmaz ve kaybolmaz. Hatta sahip olduğumuz bedenimiz bir gün toprağa karışır, ama hatıralar yaşamaya devam eder ve yaşattığımız her hatırada memleketimizden bir iz vardır, çünkü her memleket sahibi için mübarek bir beldedir. İçinde yaşadığımız zamanda ve bulunduğumuz mekanda farklılıklar olsa da memleketimize olan muhabbetimiz ve sevgimiz hiçbir zaman değişmez. Hele bir de gurbete düşmüşsek, hafızamızın bir kenarında hep memleketimiz vardır. Yanındayken dikkat bile etmediğimiz ağaçlar, insanlar, dağlar birdenbire gözümüzde büyür. Kimi zaman bir fotoğraf, kimi zaman bir şarkı bizi alıp memleketimize götürür. Hz. Yunus gibi her dem yeniden doğmanın, Hz. Mevlana gibi her dem yeni bir şeyler söyleyebilmenin derdinde olmalıyız” diye konunuştu.
Protokol konuşmalarının ardından plaket taktimleri yapıldı ve  Cuma hamazının yaklaşması üzere hamaz için Ulucamiiye gittiler. Namazının ardından  Ermenek Taşeli Kültür, Sanat ve Sıla Şenliği etkinliği kapsamında kurulan panayır çadırlarının açılışı ve sonrasında Belediye Hizmet Binasının, Lütfi Elvan Kent Meydanı, Erol Şavklı’nın hazırladığı ErmenekFotoğrak Müzesinin, Ermenek Hükümet Konağı’nın, Ermenek Ali Rıza Alıçlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Ek Bina Açılışı veToplum Sağlığı Merkezi temel atma ve açılışlar yapıldı.
Şenlik etkinlikleri kapsamın her yıl yatsı kaya mevkinde yapılan atıcılık yarışması ile ilek gün son buldu. 2 gün süren şenliklerde bu gün ise Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezinde ERÇEV’in katkıları ile yapılacak olan toplu sünnet  töreni ile devam edecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz