Engelliler Haftası Kutlandı

0

Engelliler Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.

10 Mayıs ile 16 Mayıs arasında, Birleşmiş Milletler'e üye 156 ülkede aynı tarihlerde kutlanan engelliler haftası ilçemizde çeşitli etkinliklerle kutlandı.
10 -12 Mayıs 2017 günleri Ermenek Ali Rıza Alıçlı Rehabilitasyon Merkezinde kalan engellilerin Bodrum Belediyesi ve Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Bodrum’de Engel Yok, Şenlik Var Festivali”ne katılımı ile başladı. Festivalde engellilerin mehteran takımı gösterisi ve spor müsabakalarındaki başarıları göz doldurdu.
İlçemizde devam eden etkinlikler,15 Mayıs Pazartesi günü saat 10:00’da engelsiz yürüyüş ile başladı. Ali Rıza Alıçlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi önünden başlayıp Lütfi Elvan Kent Meydanı’na kadar devam eden yürüyüşe İlçe Kaymakamı Mesut Tabakçıoğlu, Garnizon Komutanı Pers. Yzb. Servet Kaya, Belediye Başkan V. A. Bülent Bademci, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Servet Türegün, Karaman Ahmet Mete Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü İbrahim Kaygısız, Ermenek Ali Rıza Alıçlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Mehmet Yıldız, bazı kamu kurum müdürleri, Kurum personeli ve engelliler katıldı.
Yürüyüş sonrasında Lütfi Elvan Kent Meydanında devam eden etkinliklerde kürsüye çıkan Kuruluş Müdürü Mehmet Yıldız konuşmasında; “biz engelliler haftasını bir haftada değil bir yılda kutluyoruz. 2005 yılında hizmete giren kuruluşumuz 50 kapasite ile faaliyet gösterirken aradan geçen süre ile 2017 yılında merkez binamızda 70 kardeşimiz, açmış olduğumuz 9 umut evinde 55 kardeşimiz, ayrıca Başyayla da açmış olduğumuz ek ünitemizde 35 kardeşimiz şu anda kalmaktadır. Bunun yanında Ermenek, Başyayla ve Göktepe de açmış olduğumuz yaşlı yaşam evlerinde de 30 yaşlımız şu anda hizmet almaktadır. Buradaki kardeşlerimizi bazen düğünlerde, bazen festivallerde, bir bakıyorsunuz spor müsabakalarında görüyoruz. Spor müsabakalarındaki başarılarından dolayı dolaplarımız neredeyse kupalarla dolu. Biz bu faaliyetleri sürdürürken gerek çalışma arkadaşlarım, gerekse özverili Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, İl Müdürümüzün bize vermiş olduğu destekle biz bu işleri yapıyoruz.” Dedi.
Konuşmaların ardından, Kaymakam Mesut Tabakçıoğlu, Garnizon Komutanı Yzb. Servet Kaya, Belediye Başkan V. A. Bülent Bademci, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Servet Türegün sergi açılışını gerçekleştirdi. Sergiyi gezen protokol üyeleri engellilerin ve personelin yapmış olduğu birbirinden güzel el işlemeleri ve ahşap işlerini ilgiyle gözlemlediler. Sergide protokol üyelerine Ermenekin yöresel yemekleri olan tarnahabaşı, topalak ve yayık ayranı ikram edildi.
Günün sonunda engelliler, hem çalıp hem seslendirmiş oldukları canlı müzik konseri ile gönüllerince eğlenme fırsatı buldular.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz