Cumhuriyet Halk Partisi bayram ikramiyesinin 4.253 TL olmasını teklif etti

0

Cumhuriyet Halk Partisi Karaman İl Başkanlığı emeklilere verilecek bayram ikramiyesi ile ilgili bir bildiri yayınladı.

Bildiride bayram ikramiyesinin en az 4.253 TL olmasının gerekçeleri şöyle sıralandı.

”Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilere bayram ikramiyesinin bin 100 lira olarak 28 ya da 29 Nisan’da ödeneceğini açıkladı. Emeklilikte yaşa takılanlar ve asgari ücrete enflasyon güncellemesinin gündemlerinde olmadığını da ayrıca belirtti.

Milyonlarca emeklimiz var. Bu ülkeye yıllarca hizmet etmiş emeklimize uzun bir mücadelenin ardından Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun girişimleri ile bayram ikramiyesi vermelerini sağladık. Biz bayram ikramiyesini teklif ettiğimizde nereden bulacaksınız bu kaynağı diye feryat figan bağıranlar yandaşlarına 3-5 maaş vermekten çekinmiyorlar. En büyük dramı yaşayan emekliler geçinemiyor. Biz, asgari ücret tutarında 4.253 TL bayram ikramiyesi verilmesini teklif ettik. Açlık sınırı 4.928 TL zaten. En düşük emekli maaşı ise 2.500 TL son zamlardan sonra. Avrupa’nın emeklisi dünya turuna çıkarken bizim emeklimiz çarşıya, pazara çıkamıyor. Bayramda torununa harçlık veremeyen emeklimiz ay sonunu nasıl getireceğim diye düşünmekte, faturalarını ev kirasını ödeyememekle karşı karşıya.

Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında söz veriyoruz en düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesinde olacak. Senede iki kez verilen bayram ikramiyesi de asgari ücret seviyesine yükseltilecek. Benim emeklilerim hak ettiği değeri ve saygıyı görecek. EYT’ li vatandaşlarımızın sorunlarını acilen çözeceğiz. Memurumuzun da 3600 Ek Gösterge düzenlemesini yürürlüğe hemen koyacağız. Biz sorunları biliyoruz ve çözümleri ortaya koyuyoruz geliyor gelmekte olan” dendi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz