AVUKATLARI PROVOKASYONA ALET ETMEYİN!

Avukatlara siyaset bulaşırsa, işte o zaman vay halimize derim.
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki; amaç gerçekten çoklu baro seçim sistemine karşı çıkmak ise hiçbir şekilde avukatları provokatif bir eyleme alet etmezsiniz.
Açıklamalarınızı yaparsınız, olması gereken sistemi anlatırsınız, herhangi bir gerginlik çıkacağını fark ederseniz şayet  “AVUKATLAR, HİÇBİR TARTIŞMANIN TARAFI OLMAYACAKTIR.” diyerek o bölgeden uzaklaşırsınız.
Öncelikle Kovid-19 tedbirlerinin kısmen de olsa halen devam ettiği bir zamanda, vaka sayılarının binin altına düşmediği şu günlerde hele ki Ankara gibi bir şehirde bütün avukatların sağlık güvenliğini tehlikeye atan bir yürüyüş veyahut toplantının yapılmasını samimi bulmadım.
Bir karıştırmadığınız avukat camiası kalmıştı, bravo onu da başardınız.
Savunmaya; siyaset karıştırıp, avukatları provokatif eylemlerin bir parçası yaparsanız değil savunmayı durdurmak savunmanın güvenliğini ve geleceğini tehlikeye atarsınız.
Avukatları bu provokatif eylemlerden uzak tutun! Amaç sadece çoklu baro seçim sistemine karşı çıkmak ise hiçbir siyasi partinin avukatını MİLLETVEKİLİ olsa dahi o alana sokmayın !
Şayet siz bu yürüyüşü ve toplantıyı siyasi bir kanadın kavgasına çekerseniz, buna engel olmazsanız ben de size şu soruyu sorarım:
“ NEDEN HDP MİLLETVEKİLİ AVUKAT MERAL DANIŞ BEŞTAŞ’ I OTURMA EYLEMİNİN OLDUĞU ALANA GİRMESİNE MÜSAADE ETTİNİZ?”
Ankara Barosu başkanının yerinde olsam; bu yürüyüşün avukatların ve savunmanın yaşadığı sorunları duyurmak için olduğunu, bu alanı bir an önce terk etmeleri gerektiğini söylerdim.
 
*
Zamanında Türkiye’de yaşanılan bazı toplantı ve yürüyüşlerde, FETÖ’nün polislerinin bilerek orantısız güç kullanarak provokasyonları daha da tetiklediğine, Türkiye’yi karanlık günlere hapsettiğine hepimiz şahit olmuştuk.
Halen emniyet teşkilatının içerisinde temizlenmeyen FETÖ’cü polislerin olduğu kamuoyunda dillendirilirken, başka cemaatlerin de öbek öbek emniyet teşkilatının içerisine yerleştiğini duymamıza rağmen diyorum ve üç nokta ile tamamlıyorum…
*
Polis şehir merkezine geçişe izin mi vermiyor, açıklamanı yap de ki “İzin alamadık, biz meramımızı anlatmaya gelmiştik, kesinlikle provokatif eylemlere mahal vermek amacımız değil, TBB Başkanı Metin Feyzioğlu gelsin konuşalım, gelmiyorsa da biz açıklamamızı yapıyoruz ve avukatlara yakışır bir şekilde dağılıyoruz.” demek çok mu zordu?
Demek ki zormuş, ne yazık ki avukatların da cübbesine siyaset sıçradı…
Bakınız; Türkiye oldukça gergin günlerden geçiyor ve bu günlerde biz milleti savunan avukatlar bir arada olamazsak, ayrışırsak inanın bu işin sonu hiç iyi bir yere gitmez.
Bütün avukatlarımızı-barolarımızı sakin olmaya, provokatif eylemlere alet olmamaya ve Covıd-19 salgınını unutmamaya davet ediyorum.
Saygılarımla
 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Eklenenler

author

Emma Hayes

There I was in a hot yoga studio with plenty of bright natural light and bending myself into pretzel like positions for the very first time.

instagram