Fikret Ünlü kitabı: "Bir ağaç gölgesi gibi geldi geçti"

0
1469
Fikret Ünlü kitabı: "Bir ağaç gölgesi gibi geldi geçti"

Geçtiğimiz yıl 18 Şubat’ta aramızdan ayrılan Ermenek sevdalısı, değerli hemşehrimiz, eski Gençlik ve Spor Bakanı ve milletvekili Fikret Ünlü'nün anı-biyografi kitabı "Bir ağaç gölgesi gibi geldi geçti  – Fikret Ünlü" adıyla Doğan Kitap’lardan yayınlandı. 
Hemşehrimiz Fikret Ünlü'nün kitabında, çocukluk ve bürokrasi dönemi anılarının yanı sıra siyaset yıllarına ait tanıklıklar ilginç ayrıntılarla paylaşılıyor.
Kızı, Koç Holding Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörü Oya Ünlü Kızıl'ın sunuşuyla çıkan kitapta, çocukluk, memuriyet ve siyaset yılları anılarının ardından, Fikret Ünlü'nün torunu Ömer Kızıl'a yazdığı yaklaşık 5 bin mektuptan yapılan bir seçki de, "Ömer'e mektuplar" başlıklı bölümde paylaşılıyor. 216 sayfalık kitapta, 19 fotoğraflık bir albümde yer alıyor..
Kitabın önsözünü, birlikte Ermenek’e de geldikleri, çok yakın arkadaşı müzisyen, yazar ve yönetmen Zülfü Livaneli yazdı.
Zülfü Livaneli, kitap için "Torosların bilge evladı" başlığıyla kaleme aldığı önsözünde şunları yazıyor:
"Halk şirimizin şahdamarı Pir Sultan Abdal, 'Bir dost bulamadım gün akşam oldu' diye yürek yakan bir dizeyle anlatmıştı derdini. Gerçek bir dosta sahip olamamak gerçekten de büyük derttir. Ne mutlu bana ki çevremde hep güvenilir, pırıl pırıl dostlarım oldu. Fikret Ünlü bu dostların en önde gelenleri arasındaydı" 
(…)
"Tanıyan herkesin bildiği gibi temiz yürekli, sporcu; doğaya, sanata, kültüre ve bütün canlılara saygı duyan; yalnız saygıyla da yetinmeyip kişiliğinden taşan bir coşku ve sevgiyle hepsine sahip çıkan, eşine zor rastlanır bir insandı.
(…)
Bu kitapta anlatıldığı gibi siyasete onurla girdi, onurla çıktı; Ankara bu Toros çocuğunun temiz ruhunu kirletemedi. Vasiyeti üzerine onu karlı dağlarda, Karamanoğlu Mehmet Bey'in dergâhında toprağa verdik. Bu, belki de Anadolu'nun aydınlık geleneğine sahip çıkan bir ömrün, yine aynı biçimde noktalanışını gösteren bir simgeydi. Onu çok özlüyoruz."

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz