ERMENEK'TE YAPILACAK AKTİVİTELER

1

ERMENEK'TE YAPILABİLECEK 11 AKTİVİTE
ERMENEK'TE YAPILACAK AKTİVİTELER , Ermenek, ziyaretçilerine ATV Safari, trekking, yelkencilik, tekne turu gibi aktiviteler ve doğa sporları için benzersiz olanaklar sunan özel bir yer.
ERMENEK'TE YAPILACAK AKTİVİTELER
"Atv

ATV Safari yapabilirsiniz! ATV Safari; Damlaçali-Balkusan Kanyonu-Göktepe rotası üzerinde, hem doğal güzellikler hem de maceralı yollar ile heyecanlı bi aktivite.
Trekking yapabilirsiniz! Zeyve Pazaı'ndan Kazanc'ya kadar olan trekking rotası, yol boyunca yemyeşil ormanlarla birlikte yüksek tepelerde rastlanan görkemli kaya manzaralarıyla size apayrı bir yolculuk yaşatacak.
Mennan Kalesi'ne etkileyici bir yolculuk yapabilirsiniz! Mennan Kalesi'ne yapılacak bir yolculuk macera dolu bir tırmanışla şaşırticı bir alternatif olacak. Mennan Kalesi'ne ulaştığinizda bu zorlu yolculuk, karşılaştığiınız manzara sayesinde sizde iyi ki yapmişım." hissi uyandıracak."Ermenek
Kayak yapabilirsiniz! Yumrutepe Kayak Merkezi, kis mevsiminde Ermenek mutlaka uğranması gereken bir cazibe merkezine dönüşüyor. Kis sporları için oldukça elverişli olan Yumrutepe, canliılığından hiçbir şey kaybetmeden ziyaretçilerini ağırlıyor.
Mesire alaninda vakit geçirebilirsiniz! Muhteşem bir Göl manzarası sunan ve unutulmayacak buluşmalara şahitlik eden mesire alaninda gerek ailenizle gerekse arkadaşlarınızla eğlenceli bir gün geçirebilirsiniz.
Gölden kanyona rüya gibi bir tekne turu yapabilirsiniz. Ermenek Turkuaz Gölü üzerinde başlayan ve Nadire Kanyonu boyunca uzanan bir tekne turu ile heybetli Torosların arasindan gecerek benzersiz bir deneyim yasayacaksıniz."Yelken
Yelken sporu yapabilirsiniz. Ermenek Turkuaz Gölü'nde yelkencilik icin calismalar devam ediyor. Birkaç denemesi de yapılmis olan bu etkinlikle birlikte kendinizi rüzgara birakabilirsiniz.
Köristanları gezebilirsiniz. ikizin, Göktepe Köristani ve Uğurlu Köristanları, tum tarihleri ve bugünkü etkileyici görüntüleriyle sizi unutulmayacak turlara bekliyor.
Tol Medrese'yi ziyaret edebilirsiniz. Karamanoğulları Beyliğinin anitsal örneklerinden Ermenek Tol Medrese, bugün Ermenek'in tam merkezinde ziyarete açık. Burası, Beyligin egitim politikalarinI göstermesi açisindan büyük önem taşıyor. Taç kapisıyla, kabara ve rozetleriyle ve tarihi değeriyle Tol Medrese'yi mutlaka görmelisiniz.
Karamanoğlu Türbesi'ni ziyaret edebilirsiniz. Toros yaylalarında, Balkusan köyündeki türbe, Anadolu beyliklerinin ilk hanedan mozolesi olan ünlü Ermenek Beyi Kerümeddin Karaman Bey'in türbesi. Etkileyici tarihi ve görüntüsüyle Karamanoglu Türbesi'ni mutlaka görmelisiniz.
Santral Park'ta vakit geçirebilirsiniz. Ermenek'in içinden akan Değirmen Deresi'nin iki yanında düzenlenmiş park, bugün Ermeneklilerin gözde dinlenme alanlarından biri. Parktaki çinar ve doğal kavak ağaçları upuzun gövdeleriyle suyun kenarında oturanlara yazın serin bir ortam sunuyor. Santral Park'ı mutlaka görmelisiniz.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz