Ermenekliler dikkat yasak başladı

0
Ermenekliler dikkat yasak başladı

Ermenek Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü 15 Mart itibari ile sazangiller avının yasaklandığını kamuoyuna duyurdu. Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri aralıklarla kontrollerin yapılacağını ve av malzemesi ile av bölgesinde bulunanlara cezai işlem uygulanacağını açıkladı.

15 Mart itibari ile uygulanan av yasağının su ürünlerinin korunması ve sürdürülebilir olarak kalabilmesi için uygulandığına dikkat çekilen açıklamada; “Karaman sınırları içerisinde bulunan baraj, göl, gölet ve bağlantılı bütün iç sularında av yasağı 15 Mart 2020 tarihi itibari ile başladı. Karaman'da su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir olarak kullanılabilmesi nedeniyle "1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ve buna istinaden çıkarılan 4/1 ve 4/2 numaralı tebliğlerde iç sılarda, 15 Mart 2020 – 15 Haziran 2020 tarihleri arasında Sazangiller ailesine ait türler ve diğer türlerin (Alabalık, dere balığı, levrek) avlanması, bir yerden bir yere nakli taşınması ve ticareti yasaklandı.

15 Mart- 15 Haziran'ı kapsayan yasak döneminde yasaklanan av araç gereçlerinin avlanma mahallinde bulundurulmasıda yasaklandı. 15 Haziran 2020'ye kadar sürecek olan av yasağı döneminde yapılacak olan denetimlerde, her türlü av araç ve gereçleri ile  avlanmaya hiçbir şekilde izin verilmeyecektir. Uyarılara rağmen uygulamaya konulan yasağa uymayanlar hakkında 1380 sayılı su ürünleri kanunu kapsamında işlem yapılacaktır” ifadelerine yer verildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz