Ermenekli Hemşerimizden Duygulandıran Proje

0
Ermenekli Hemşerimizden Duygulandıran Proje

 

 

10 yıldır ‘Down Sendromu Farkındalık Günü’ olarak anılan 21 Mart kutlamaları Antalya’da bir fotoğraf stüdyosuna taşındı. Projeye göre, her ayın 21’inde Antalya’daki down sendromlu bir bebek ailesiyle beraber fotoğraf stüdyosunda ağırlanacak, aileye bebeğin stüdyo fotoğrafları hediye edilecek, sene sonunda ise bir sergi düzenlenip satışlardan elde edilen tüm gelir Türkiye Down Sendromu Derneği’ne bağışlanacak.

 

‘Down Sendromu Farkındalık Günü’ Birleşmiş Milletler tarafından, 21 Mart 2011’de toplumu bilinçlendirme amacıyla ilan edildi. O günden beri 21 Mart, farklı renkte çoraplar giyilerek kutlanıyor. Kutlamalarda Down Sendromunun hastalık değil, genetik bir farklılık olduğu üzerinde duruluyor. Renkli çorapları stüdyoya taşıyan fotoğrafçı, son zamanların trendi bebek fotoğrafçılığında Down Sendromlu bebeklerin fotoğraflarına pek  sık rastlanmadığını fark etti ve 1 yıl sürecek ‘+1 Farklı’ projesini hayata geçirdi.

 

21 Mart 2021’de birinci çekimi gerçekleşen bu projenin ilk annesi Derya K. proje ile ilgili şunları söyledi: ‘’Bal Photo Art bize ulaştığında çok mutlu olduk, stüdyoda çok iyi ağırlandık ve kızımın unutulmaz bir anısı oldu. Yavrularımıza değer verildiğini hissetmek çok güzeldi. Birçok bebeği ve aileyi güldürecek bu proje için teşekkürler.’’

 

Çekimler BalPhotoArt’a ilk ulaşan 12 Down Sendromlu bebek ile gerçekleşecek.

.

.

.

.

.

.

Bilgi için: Gülşen AZDURAL AKDAĞ/ Bal Photo Art – 05519593289

www.balphotoart.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz