Ermenek Türkiye'nin Wingsuit Merkezi Oluyor

1
2637

Ermenek sahip olduğu onlarca Exit Point (Çıkış Noktası) sayesinde Türkiye’nin wingsuit merkezi olma yolunda hızla ilerliyor.
Geçtiğimiz aylarda Türk Sporcu Cengiz Koçak’ın Ermenek’e gelip atlayışları ile açarak dünya wingsuit haritasına işlediği çıkış noktaları sayesinde Ermenek yabancı sporcularında ilgisini çekmeye başladı.
Bu hafta Ermenek’e gelen Rus sporcu Yuri Kuznetsov Ermenek’te bu noktalardan atlayışlar yaparak yeni bir wingsuit rekoru kırdı. Cengiz Koçak’ın açtığı Mennan Kalesi yanında Açık Kır Dağı’ndaki  ‘Habibe’ çıkış nokrasındaki atlayışını 1.000 metre yükseklik ve 2.400 metre uzaklığa çıkaran Yuri Kuznetsov ‘Ermenek’in bir wingsuit cenneti olduğunu, 24 yaşından bu yana bu sporu yaptığını, dünyanın değişik yerlerinden yaklaşık 1.000’den fazla kaya, 2.000’den fazla da hava araçlarından atlayış yaptığını ama Türkiye’deki  bu ilk atlayışlarının kendisini çok heyecanlandırdığını ve mutlu ettiğini, ‘Habibe’ noktasındaki atlayışı ile rekor kırdığı için mutlu olduğunu ama ‘Ceren’ ve ‘Yağmur’ noktalarındaki atlayışlarının da manzara yönünden muhteşem olduğunu söyledi. Yuri Kuznetsov ayrıca ‘gerek kendisine gösterilen ilgi ve konukseverlik için, gerekse çıkış noktası zenginliğine sahip muhteşem doğası ve güzelliği nedeni ile Ermenek’e yaz aylarında Cengiz Koçak ile beraber tekrar geleceğini, hatta dünyadaki diğer wingsuit sporcularının da buraya gelmelerini sağlayarak yeni çıkış noktalarını keşfedip kaydedeceklerini ve böylece Ermenek’in tüm dünyaca tanınmasında yardımcı olacaklarını’ söyledi.
 

1 Yorum

  1. Ermenek e otantik tarihi boyle tamamen betondan uzak dogal malzemelerden yapilan otele ihtiyaci var. Otel konaklama ihtiyacini kesinlikle giderilmesi gerkir. Saygilarimla..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz