Ermenek'te su sıkıntısı çiftçileri isyan etme noktasına getirdi

2
Ermenek'te su sıkıntısı çiftçileri isyan etme noktasına getirdi

Her yıl olduğu gibi Ermenek'te yine sulama suyu sıkıntısı yaşanıyor.Değirmenlik mahallesinde yer alan elektrik santrali özelleştirildikten sonra Ermenek'te su sıkıntısı yaşanmaya başladı.Söz konusu firma işletmesinde kullandığı suyun mayıs ayı içinde saniyede 15 litre suyu sebze fideleri ve can suyu olarak sulama kooperatifine verilmesi Tarım Bakanlığının 93919684-113.02-E.253276 Sayı nolu, 04.05.2020 tarihli kararına göre söz konusu şirket elektrik üretimine ara vermesi gerekirken,hiç bir kanunu,kurumları  mülki amirleri yok sayarak, siyasi ve ekonomik gücüne güvenerek halkımızı mağdur etmektedir. Çiftçilerle yaptığımız görüşmede bu konu çözüme kavuşmazsa,Toplu eylem yapacaklarını,gerekirse Cumhurbaşkanlığına heyet gönreceklerini belirttiler.
Özellikle son günlerde sıcaklıkların mevsim normallerinin 10 derce üstünde seyretmesi nedeniyle konunun acilen çözüme kavuşturulması gerekmektedir.

2 YORUMLAR

  1. Hayırlısı ile o yeşil Ermeneği kuruttular. şimdiye kadar ilgisiz kalan güzelim Ermenek hala ilgisiz kalmaktadır. Düşünüyorum da hiç mi bir yetkili yok amir yok memur yok üç kuruşluk elektrik üreteceğiz diye o güzelim bağları kuruttular hayvanları susuz bıraktılar vicdan sahibi yetkililerin görevlerini yapacağını düşünüyor suyun önce icme sonra sulama daha sonra elektrik üretilmesi gerektiğini hatırlatır yetkililerin sorunu çözmesini umut ediyorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz