Ermenek Maraspoli Yerel Eylem Grubu

0
Ermenek Maraspoli Yerel Eylem Grubu

 “ERMENEK MARASPOLİ YEREL EYLEM GRUBU” SOSYAL MEDYA PLATFORMUNDAN ÇAĞRI; – Mustafa AYDINLI


                                
Avrupa Komisyonu Yerel Kalkınma Stratejilerinin Uygulanması – LEADER Programı kapsamında 2023 yılına kadar Yerel Eylem Grupları (YEG) projelerine toplamda 22 Milyon Avro destek verilmesi hedeflenmektedir. 25 yıldır Avrupa’da uygulanmakta olan LEADER Programı, tabandan tavana yerel halkın kendi kalkınma stratejisini oluşturmasını benimsemektedir. Türkiye’de TKDK kurumu tarafından bu program kapsamında şuana kadar 12 il destek kapsamına alınmıştır. 2019-2020 yılı dönemleri içerisinde yer alan çağrı dönemlerinde KARAMAN ilimiz destek kapsamı dışında idi. Bu nedenle yetkili kurumların dikkatini çekmek amacı ile 2019 yılında ilk olarak sosyal medya ağı üzerinden “Ermenek Maraspoli Yerel Eylem Grubu” adı altında platform oluşturulmuştur.

Ermenek düşük nüfus yoğunluğu, iş sahasının kömür madeni sektörü ile sınırlı oluşu nedeni ile zayıf konumdadır. Bu da yerinde kalkınma modellerinin oluşturulmasını zorunlu kılmaktadır. Bu ihtiyaçtan yola çıkarak, uluslararası işbirliği temelinde yerelde kırsal faaliyetleri çeşitlendirerek, sunulan imkanlardan ilçemizin de üst düzeyde faydalanması açısından Ermenek -YEG grubunun kurulması kaçınılmazdır.

Şunu unutmayalım ki strateji geliştirme sosyal bir süreçtir. İyi bir strateji yerel etkili aktörlerin yanı sıra gelecekte bölgenin kalkınmasını etkileyebilecek kesimlerin katılımı olmadan hazırlanamaz. Dolayısıyla Ermenek’te bizi sonuca götürecek bir stratejiyi çiftçiler, kırsal kadınlar, gençler ve onların dernekleri de dâhil olmak üzere sivil toplumun ilçedeki diğer temsilcileri gibi ekonomik ve toplumsal ortaklar ile birlikte geliştirmek zorundayız.

LEADER Programını yaygınlaştırmak amacıyla ikinci aşama illeri arasına KARAMAN ilimiz de dahil edilmiştir. Önümüzdeki dönemde ilçemiz kırsalının kalkındırılması için ihtiyaç duyulacak Yerel Kalkınma Stratejisini (YKS) oluşturulması ve yerelde uygulanması konusunda kendisini sorumlu hisseden tüm hemşerilerimizi, yerel yöneticilerimizi ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerimizi sürece katkı sunmaya davet ediyoruz.

Unutmayalım EMEK YOKSA YEMEK DE YOK…

Bu konu siyaset üstü bir konudur, ekip olma konusudur. Ermenek Yerel Eylem Grubu, Farklı görüş ve düşüncelere saygı duyarak, yerel sorunların çözümünün dayanışma ve birlikte hareket etme ruhu ile mümkün olacağına inanmaktadır.

Bu yolda dayanışma ile umutla birlikte yol alacağımıza yürekten inanıyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla…

Mustafa AYDINLI / Sosyal Girişimci

Sosyal Medya Hesaplarımız:
Facebook @maraspoliyeg
İnstagram @maraspoliyeg
Twitter @maraspoliyeg
E-Posta: ermenekyeg@gmail.com

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz