Ermenek Kaymakamlığı Madencilerle İlgili Basın Açıklaması Yaptı

4
3225
Ermenek Kaymakamlığı Madencilerle İlgili Basın Açıklaması Yaptı

25.11.2020 günü İlçemiz Güneyyurt Beldesinde maaş ve tazminatlarını alamadıkları gerekçesi ile eylem yapan maden işçilerine ilçemizde 2. kez güvenlik kuvvetlerince saldırı gerçekleştiği, sözde sıkıyönetim ilan edildiği iddiaları ile ilgili basın açıklamasıdır. 

25.11.2020 günü İlçemiz Güneyyurt Beldesinde maaş ve tazminatlarını alamadıklarını iddia ederek eylem yapan maden işçileri, Karaman Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulunun İl genelinde her türlü etkinliğin yasaklandığına dair almış olduğu karara rağmen, önce Ermenek merkezine daha sonra Mersin ili Mut ilçesi ve müteakibinde Ankara’ya yürüyüş yapmak için Güneyyurt Beldesi ana cadde üzerinde toplandıkları, izinsiz olarak yürüyüşe geçeceklerinin öğrenilmesi üzerine yürüyüşlerini engellemek maksadıyla gerekli güvenlik tedbirleri alınmıştır. Kendilerine eylemlerinin yasa dışı olduğu ve dağılmaları gerektiği yönünde defalarca uyarı ve ikaz yapılmasına rağmen, işçiler önce barikatları yıkıp daha sonra güvenlik kuvvetlerine mukavemet göstermişlerdir. Bunun üzerine olaya müdahale edilmiş, müdahale esnasında bazı güvenlik görevlilerimiz hafif şekilde yaralanmış, eylemlerine devam eden 10 kişi gözaltına alınmış olup, Ermenek Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli işlemleri sürdürülmektedir.

 Ayrıca ilçemizde sözde sıkıyönetim ilan edildiği iddiası gerçekleri yansıtmamaktadır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

4 YORUMLAR

  1. Sayın kaymakam selamın tabiidir:bu açıklamalarınıza sizde inanmıyorsunuz ama yine de yapıyorsunuz emeklerinin alın terlerinin eşinin ve çocuklarının haklarını almak için verdikleri emek mücadelesinin haklı olduğunu siz ve sizlere talimat verenler de siyasi erklerde çok iyi biliyor ama bu sistem ülkemizin tüm demokratik hak arama emek mücadelesini kurallarını ve haklarını yok sayarak sermayeden yana tavır alarak işçileri ezmek bir vicdan yoksunluğudur emir verenler ne bu haksızlığı çözmek için çaba harcıyor nede haklarını arayan emekçilere yol veriyor kimler ve nasıl çözülecek bu haksızlık..saygılar Halis Gürdal

  2. Ben Ermenekli'nin polis ile çatıştığını ilk defa gördüm ve üzüldüm, Devlet seni aç bıraksa(ki maaşını devlet vermemezlik yapmamıs) polise elini kaldırmayacaksın. Umarım en kısa zamanda haklarını alırlar ve bir daha güzel memleketimiz böyle olaylarla anılmaz.

  3. Kaymakam bey bende maden magduruyum haberizi okudum da şasırdım ,yasak olmasına rağmen izinsiz yürüyüş yaptılar diye yazmışsınız.Biz 3 gün önceden yürüyeceğimizi sosyal medyadan bildirdik bir kere bu yalan .yürüme yasağı saat 16 30 Alay komutanı bize bildirdi bu haberde yalan biz yola 13 de çıktık.Her yerde söyledim ve burdanda söylüyorum Emeğimin karşılığını almadan bu davadan asla vaz geçmeyeceğim yasaklar beni yıldıramaz öleceğimide bilsem asla vazgéçmem.Ben yerin 7 kat altında çalıştım masa başında değil ve vücüdumdan parçalarda feda ettim o ocakta

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz