Ermenek İçin Birlik Platformu

3

‘’Ermenek’in Sesi’’nin yeni imtiyaz sahibi, gazeteci hemşehrimiz Hulusi Oran’ın daveti üzerine bir araya gelen AK PARTİ İlçe Başkanı Mevlüt Sarıtaş, AK PARTİ Yönetim Kurulu Üyesi Ali Elvan, CHP İlçe Başkanı Mustafa Bozcu, Deva Partisi İlçe Başkanı Süleyman Çolak, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Kemal Sevimli, MHP İlçe Başkanı Servet Turgut, İyi Parti İlçe Başkanı Kamil Koçdayı Ermenek ile ilgili sorunları ve çözüm önerilerini tartıştılar.

Toplantıyı sitemiz adına bir konuşma ile başlatan Hulusi Oran ‘’Ermenek’in büyük sorunlarının olduğu ancak bu sorunların da çözüm yollarının mümkün olduğunu, en büyük eksikliklerinin günümüzde kaybolan birlik ve beraberlik duygusunun geçmişte olduğu gibi yeniden kurulması gerektiğini’’ vurguladı. ‘’Bu amaçla böyle bir davet yaptıklarını ve parti temsilci ve başkanlarına, davetlerine katıldıkları için teşekkür ederek, Ermenek’in Sesi olarak Ermenek halkını temsil eden tüm parti başkanları ile birlikte ‘Ermenek İçin Birlik Platformu’ adı altında bir yapı oluşturmak, böylece mevcut ya da çıkabilecek sorunlarımızı bu yapı aracılığı ile birlik olup akıl ve bilim çerçevesinde çözmek gibi bir amaçları olduğunu’’ belirtti.

Toplantıda Ermenek’in, başta turizm olmak üzere bazı sorun ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerileri tartışıldı.
Parti başkanlarının yaptıkları konuşmalarda ‘’toplantının çok yararlı olduğunu’’ vurgulayarak aşağıdaki maddelerde mutabakat sağladılar.
 

  1. Bu toplantı için oluşturulan WhatsApp gurubunu kullanımda tutmak, bu ve benzeri araçlarla da Ermenek ve sorunlarına ilişkin benzeri iletişim kanallarını her zaman kullanmak.
  2. Günlük, küçük siyasi ya da kişisel polemik ve dedikoduların, Ermenek’e zarar vermemesinin takipçisi olmak.
  3. Temel sorunları ve çözüm önerilerini tartışmak için bugün oluşturulan ‘Ermenek İçin Birlik Platformu’nu bundan böyle devamlı ve işler kılmak.
  4. Önemli bir sorun ya da öneri olduğunda her bir Siyasi Parti İlçe Başkanı’nın doğal üyesi sayılan bu platformun üyelerinden bir tanesinin ya da Ermenek’in Sesi’nin daveti üzerine mümkün olan en kısa sürede, bizzat katılarak ya da on-line bir ortamda toplanmasını sağlayıp, sorunu ve çözüm önerilerini tartışmak.
  5. En geç bir ay içerisinde Siyasi Parti Başkanları ile birlikte, Ermenek Kaymakamı, Ermenek Belediye Başkanı, Ermenek Belediye Meclis Üyeleri ve İl Genel Meclis Başkanı ile Karaman Valisi’nin davet edileceği bir toplantı düzenleyerek Ermenek’in başta turizm sorunları olmak üzere makro sorunlarını ve çözüm önerilerini tartışmak. Bu toplantının gündem maddelerinin belirlenmesi için de 15 gün içerisinde, Hulusi Oran’ın hazırlayacağı taslak çalışmayı değerlendirmek için bir araya gelmek.
  6. Var olan derneklerden birinin yapısını revize ederek, en kısa zamanda genç arkadaşlardan oluşan yeni ve aktif bir yönetim oluşturup eldeki mevcut projelerin hayata geçmesi ve yani projeler üretilmesini, yönetimini ve devamlılığını sağlamak.
  7. Gelecek yıl yapılması düşünülen ‘Ermenek Şehrana Şenliği’nin ulusal bir festivale dönüşmesini sağlamak için tüm partilerin onay ve destek verecekleri bir proje hazırlayıp Turizm Bakanlığı’na sunmak. Bu amaçla bir çalışma gurubu oluşturmak.

 

3 YORUMLAR

  1. Güzel bir başlangıç. Umarım siyasi partiler üstü bir çalışma olur. Ben yaptım değil, biz yaptık düşüncesinin hakim olmasını dilerim. Şerafettin GÜÇ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz