Ermenek 1. Şehrana Şenliği yapıldı

5
5423

Ziyaretçilere özel baskılı tişörtlerin hediye edildiği şenlik Mersin SUN TV tarafından yayınlanmak üzere kayda alınırken, şehrana üzerine bir belgesel hazırlamak üzere, gazeteci İlhami ETÇİ ve Hulusi ORAN tarafından foto ve video olarak baştan sona kayda alındı. Etkinliklerin bir kısmı Hayati ETÇİ tarafından da Facebook’ta canlı yayınlandı.

Şenlik alanını ziyaret eden Ermenek Kaymakamı Sayın Hacı Osman HÖKELEKLİ, Ermenek Emniyet Müdürü Sayın Erdem AYNUR, hemşerimiz Sayın Prof. Dr. Mehmet ERİKOĞLU, Araştırmacı Yazar Sayın Şerafettin GÜÇ, AK Parti Ermenek İlçe Başkanı Sayın Mevlüt SARITAŞ, CHP İlçe Başkanı Sayın Mustafa BOZCU ve daha birçok ziyaretçi: ‘böylesi bir etkinliğin Ermenek ve tüm Türkiye Kültürü açısından çok değerli olduğunu ve ileriki yıllarda mutlaka gelenekselleşerek devam etmesini’ dilediler. Ziyaretçiler ayrıca üzüm şırasının tadına bakarak bandırma batırmayı deneyimlediler.

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız şenliğin organizatörlerinden Orhan DERELİ sitemize şu bilgileri verdi: ‘Şehrana kültürünü ileriki yıllarda Ermenek dışında da bilinmesini sağlarsak gerek Ermenek’e gerek ülkemizin kültürüne çok büyük bir katkı sunmuş oluruz. Tıpkı ‘Bozcaada’nın ülkemizde ve dünyada duyulmasını sağlayan, yıllardır yapılmakta olan ‘Bağ Bozumu Şenliği’ gibi, biz neden Şehrana gibi binlerce yıllık bir mirasımızı değerlendirmeyelim. Biz de bu amaç ile yola çıktık ve bu sene demo niteliğinde, dar bir arkadaş çevresinde küçük bir deneme yapalım ve eksikliklerimizi görelim istedik. Ama gerek hemşerilerimizin gerekse yöneticilerimizin gösterdiği beklemediğimiz ilgi bizim ne kadar doğru yolda olduğumuzu gösterdi. Bize destek ve moral veren yöneticilerimiz olmak üzere, baştan sona tecrübeleri ile ustalık yapıp iş öğreten Ümmühan DEĞERLİ ve Fikret DEĞERLİ’ye, sabahtan akşama kadar yorulmadan koşturan hemşerimiz Hulusi BAHÇELİMehmet DÜZENLİ’ye ve emeği geçen tüm hemşerilerimize teşekkür ederiz.’
 

5 YORUMLAR

  1. Keşke böyle bi şenlikten tüm ermenek halkının haberi olsaydı. Memleketimizin tanıtımı için elimizden gelen her desteği bizde vermeye hazırız.

  2. Bu sene demo niteliğinde küçük bir gurup tarafından yapıldı. Seneye ulusal bir festival olarak yapılacak. İştahınızı seneye saklayın. 🙂

  3. Merhabalar ,Öncelikle emeği geçenlerin ellerine yüreklerine sağlık. Ermenek geçmiş kültürleri, uygarlığı ve jeolojik durumu ile eşsiz bşr bir yerleşim merkezi. Truzm ve doğa olarak Dünyada eşsiz yerlerden,ancak Yerel Yönetimler ve Truzm bakanlığın katkıları çok önemli , bunun yanında özel iştiraklerde desteklenmeli.
    Öncelikle Ermeneğe geliş çok kolay olmalı, yollar sıkıntılı, gelindiğinde konaklama için temiz ve butik oteller, Bungalovlar , doğayı bozmadan yapılmalı. Yerel Gastronomi kültürü yaygınlaştırılmalı, yöresel hediyelikler önem verilmeli.
    Ermeneği değerli dostum İlham Etçi ile tanıdım, elinden geldiği kadar tanıtımına desdek veriyor, ama tek başına olmaz…. Yazacak çok şeyler var, ancak burda anlatmak ve yazmak oldukça zor. Ama Bir Platform kurmak bile bütün görüşlerden oluşan , bir umut verici..
    Tekrar Emeği geçen Tüm Ermenekli Dostlara Selam ve Saygılar Sunarım….

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz