Emekli Ağır Ceza Reisi Hüseyin Kaya Hayatını Kaybetti

4
Emekli Ağır Ceza Reisi Hüseyin Kaya Hayatını Kaybetti

İlçemizin yetiştirdiği değerli hukukçulardan Emekli Hakim Hüseyin Kaya kanser tedavisi gördüğü İstanbul’da vefat etti.

Abdullah Çubukcu'nun bacanağı,Hulusi Oran'ın eniştesi,Nuvit Kaya'nın eşi,Aslen Guneyyurtlu,Emekli Ağır Ceza Reisi Hüseyin Kaya vefat etti.Cenaze cumartesi günü Muğla Akyakada toprağa verilecektir.Merhuma Allah'tan Rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Hüseyin Kaya 1946 yılında Güneyyurt’ta doğdu. İlk öğrenimini Güneyyurt’ta, orta öğrenimini Ermenek’te, Lise Öğrenimini Balıkesir’de tamamlayarak 1970 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirip hukukçu oldu. 
İlçemiz öğretmenlerinden Nüvit Oran ile evlenen Hüseyin Kaya, stajını tamamlayıp savcı olarak atandığı ilk görev yeri Silopi ve Niksar’da savcılık görevlerinin ardından hakimliğe geçerek Erzurum Hınıs, Afyon Bolvadin ve Muğla’da Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı yaptı. Son görev yeri İstanbul Beyoğlu hakimliğinden emekli olarak Muğla’ya yerleşti ve burada avukatlık yapmaya başladı.
Evli ve iki erkek bir kız üç çocuk babası olan Hüseyin Kaya ocak ayından bu yana İstanbul Florence Hospital Hastanesi’nde kanser tedavisi görüyordu.

4 YORUMLAR

  1. Kardeşim Mustafa Alodalı'nın Muğla'da arkadaşı idi. Allah rahmet eylesin.Mekanı cennet olsun. Yakınlarının başı sağ olsun, Allah sabırlar versin.

  2. Cenabı Rabbim mekanını cennet eylesin , vatanı milleti için var olmuş güzel abim ruhun şad olsun yakınlarına yüce ailesine başsağlığı diliyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz