DOĞU EKSPRESİ- DOĞUYA UZANAN RAYLAR

0
1481
DOĞU EKSPRESİ- DOĞUYA UZANAN RAYLAR

Eğitimci Hemşehrimiz Mustafa Tarım'ın ilk kitabı "Doğu Ekspresi-Doğuya Uzanan Raylar" okuyucularla buluşuyor.Mustafa Tarım'ın kitabı ile ilgili düşünceleri şöyle

(Doğu Ekspresi’nin Geçtiği Şehirler)

Dünyanın en güzel demiryolu seyahat rotası içerisinde yer alan Doğu Ekspresi güzergahı, manzarası ile yolcuları adeta büyülüyor. 

Başkent Ankara ile Serhat Sehrimiz Kars arasında günlük karşılıklı olarak işleyen bir tren seferi. Geçtiği şehirler de yaşam bu tren seferlerine göre şekillenmektedir. 
Yaşanmışlıkları olmayan her bilgi unutulmaya mahkûmdur veya hayatımızda bir anlam kazanmaz. Uzun yıllar boyunda ülkemizde zamanı ve mekânı aramak için çıktığım yolculuklarda bazen kendimi coğrafyanın hâkimiyetinde, bazen tarihin derinliklerinde, sanatında,  edebiyatında, ekonomisinde ve sosyolojisinde bulmuşumdur.  Zamansız ve mekânsız insanın yaşaması mümkün değildir. 
     Ülkemizin dört bir yanını gezmenin verdiği keyf ve aşk ile elimden geldiğince yazmaya çalıştım. Gittiğim bir ilimizin veya ilçemizin ücra köşelerinde acaba bu coğrafyaya dair bir şeyler öğrenebilmek, bir şeyler hissedebilmek ve bir güzel Anadolu hikâyesi duyabilmek için çaba harcadım. 
Doğu Ekspresinde bir yere varmaktan çok yolculuğun kendisidir anlamlı olan.
Mevsimin ve iklimin tadını çıkarıp ve aynı zamanda Anadolu’nun ne varsa bize kattığı oksijenine varıncaya kadar yaşamaya çalıştım. 
 Mustafa TARIM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz