Dağıtılan fon kömürünü yakamayan vatandaşlar zor duruma düştü

2
Dağıtılan fon kömürünü yakamayan vatandaşlar zor duruma düştü

17 Eylül 2020 tarihinde "Bu Nasıl Fon Kömürü? Yarısı Taş" başlıklı haberimizde vatandaşlara dağıtılan fon kömürünün kötü olduğunu ve çoğunluğunun taş olduğunu belirtmiştik.İşte o haberin metni:

"Her yıl olduğu gibi Ermenek'te fon kömürü dağıtılmaya başlandı.
İhtiyaçlı ailelere kışlık kömür dağıtımı başladı.Kömür alan vatandaşlarla yaptığımız görüşmede "kömür çuvallarının kg bir birine uymadığını,10 kg ile 25 kg arasında değiştiğini,kömürün çok kötü olduğunu,yarısının taş olduğunu söylediler. Biz de  kömür çuvallarını inceledik.Vatandaşların söylediklerinin doğru olduğunu gördük.Kömür çok kötü.Kömür demeye bin şahit ister.Yarısı taş.İhaleyi alan firma suç işliyor.Kalörisi çok düşük.Şartnameye uymuyor.Yetkilileri göreve davet ediyoruz."

VATANDAŞA TAŞI MI LAYIK GÖRDÜNÜZ?

Gazetemizi her gün arayan vatandaşlar verilen fon kömürünün yanmadığını, havaların soğumasıyla birlikte zor duruma düştüklerini söylüyorlar.
Gazetemiz olarak uyarmamıza rağmen bu fon kömürünün kabulünü kim yaptı? Kömürün standarlara uymamasına rağmen dağıtılmasına kim göz yumdu? Muhtarlar bu duruma neden karşı çıkmadı? Bunun hesabını kim verecek? İhaleyi alan firmanın açıklanmasını talep ediyoruz.

Zor durumda olan vatandaşlar şikayetlerini cimere yapabilir.

2 YORUMLAR

  1. İlhami Bey'e teşekkürler, Fakirin yoksulun hakkını iç eden kim olursa olsun, affedilemez. Bir zamanlar okullara da tozlu ve niteliksiz kömür dağıtmışlardı. Biz yazınca anlı şanlı arkadaşlarımız bizi site ekranlarında kınama derdine düşmüşlerdi. Yöremiz sivil toplum örgütlerinin bu tür konularda haksızlığa uğrayanların yanıda yer almaları üstlenmiş oldukları görevin gereğidir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz