Bu sefer muhtar azalarını dolandırdılar

0
Bu sefer muhtar azalarını dolandırdılar

Karaman'ın Ermenek İlçesinde telefon dolandırıcıları bu kez muhtar azalarını dolandırdı. Kendilerini jandarma olarak tanıtan dolandırıcılar iki muhtar azasından toplamda 93 bin lira para dolandırdı.

Olay 07.12.2019 tarihinde Karaman'ın Ermenek İlçesinde meydana geldi. İddiaya göre kendilerini jandarma olarak tanıtan telefon dolandırıcıları Akçamescit Mahallesi muhtarı Musa K.'yı arayarak azaları olan İbrahim Y. a bir dosya teslim etmeleri gerektiğini söylediler.Birinci azanın telefon numarasını aldılar.Daha sonra İbrahim Y arayarak. hesaplarının ele geçirildiğini acilen hesabının güvenliği için verdikleri hesap numarasını parayı yatırmalarını istediler.

Telefon dolandırıcıları aza İbrahim Y. ve Mustafa A.'yı arayarak muhtarla olan konuşmalarının bir kısmını dinlettirdi. Hesaplarının kötü niyetli kişiler tarafından ele geçirildiğini söyleyen dolandırıcılar muhtar azalarına hemen hesaplarındaki parayı verecekleri hesap numarasına göndererek paralarını güvene almalarını söyledi. Muhtar azalarından Mustafa A. hesabındaki 78 bin lirayı, İbrahim Y. ise hesabında bulunan 15 bin lirayı dolandırıcıların verdiği hesap numarasına gönderdi. Kısa süre sonra dolandırıldıklarını fark eden muhtar azaları İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek şikayetçi oldu. Polis paraların yatırıldığı hesabı incelemeye alırken, dolandırıcıların yakalanması için çalışma başlatıldı.
Emniyet ekiplerinin yaptığı açıklamada;; Bu tür olaylar her zaman olabilir.Telefonla jandarmadan,emniyetten,savcı,hakim,kimlikleri ile insanları korkutarak bu tür dolandırıcılık yapıyorlar.Kesinlikle bu tür aramalara inanmamaları böyle durumlarda hemen emniyete haber vermeleri gerektiğini söylediler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz