Başkanlar şehit ailesi ziyaretlerine devam ediyor

0
1636
Başkanlar şehit ailesi ziyaretlerine devam ediyor

Cumhur İttifakı Karaman İl Başkanları, Cuma günleri gerçekleştirdikleri şehit ailesi ziyaretlerine devam ediyor. Başkanlar geçtiğimiz hafta Şehit Ahmet Taşer’in (1992 – Diyarbakır/Lice Abalı Köyü) ailesini ziyaret etmişlerdi. Ak Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan ve MHP İl Başkanı Mahmut Ünüvar’ın bu haftaki ziyareti Şehit İsa Kiriş’in (1997 Hakkari/Çukurca) ailesine oldu.
Şehit ailesi ziyaretlerine önem verdiklerini belirten başkanlar ziyarette; ‘’Tarihten bu yana her milletin uğranda mücadele ettiği, gayret gösterdiği ve can verdiği kutsalları olmuştur. Müslüman Türk’ler için bu husus; vatan, bayrak ve inanç noktasında yoğunlaşarak ‘Şehadet’ adı ile doruğa çıkmış ve nübüvvetten sonraki en üstün makam olarak taçlanmıştır. Şehadete ulaşmanın yüceliği kadar geride kalanların da bu duruma sabır göstermeleri oldukça ulvi bir mertebedir.
Evladını bu kutsal değerler için toprağa vermiş anne-babayı övmeye yetecek mahiyette bir söz yoktur. Ziyaretlerimiz vesilesi ile ilimizdeki şehit ailelerinin bu hassasiyeti gururla taşıdıklarına şahit oluyor, destanlaşan kahramanlık hatıralarını dinliyor ve onlarla bir kez daha iftihar ediyoruz. Her ziyaretimizde şehit yakınlarımızın abideleşen metanetlerini görüyor ve minnettarlığımızı ifade ediyoruz.
Şehitlerimiz; milletimizin canından bir parça olduğundan,  geride bıraktıkları da bizler için bir emanettir. Şehitlerimizin yakınlarımızın gönül huzuru ve refah içerisinde hiç kimseye muhtaç olmadan hayatlarını idame ettirmeleri bizim en başta gelen görevlerimizden biridir.’’ dediler.
Şehitlerin anne ve babaları ile bir süre sohbet eden başkanlar daha sonra ziyaretin anısına hatıra fotoğrafı çekinerek evlerinden ayrıldılar.
 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz