Başkan Mustafa Doğan'dan Örnek Davranış

0
Başkan Mustafa Doğan'dan Örnek Davranış

Başkan Mustafa Doğan'dan Örnek Davranış

Karaman bağlı Sarıveliler İlçesi Göktepe Beldesi’nin CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Doğan, örnek teşkil eden bir çalışmaya imza attı. Doğan, imece usulü ile nohut ekimi yapılan 60 dönüm araziden elde edilecek gelirin öğrencilere burs olarak kullanılacağını açıkladı. Doğan, kolektif bir yaşamı Tüm Türkiye’ye ispat ettiklerini ve bunu gelecek yıllarda da sürdüreceklerini kaydetti.

Karaman'ın Sarıveliler İlçesi Göktepe Kasaba'sını hasat heyecanı sardı. Belediyenin ektiği nohudun hasadı gönüllü vatandaşların katılımı ile yapıldı. Kullanımı köylüye ait olan ve yaklaşık 40 yıldır atıl vaziyetteki 60 dönüm araziye imece usulü ile işlevsellik kazandıran Belediye Başkanı Doğan, bin 550 rakımda köylülerle birlikte nohut hasadı yaptı. Gönüllülük esasıyla yapılan hasada çevre ilçe, belde ve köylerden de çok sayıda katılım oldu.

""

Karaman bağlı Göktepe Beldesi'nin CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Doğan.

“BU BİZİM İÇİN BİR BAŞLANGIÇTI”

Nohut üretiminden elde edilen gelirin öğrencilere burs olarak kullanılacağını ifade eden Doğan, “Hasadın hazırlığına günler öncesinden başladık. Çünkü çok heyecanlıydık ve bu bizim için bir başlangıçtı. Çadırlar kuruldu, türküler söylendi, Yörük ateşi yakıldı. Tam bir karnaval havasında yurttaşlarımızla birlikte ilk hasadımızı gerçekleştirdik. Nohutta beklentilerinin üzerinde verim aldık. Belediye şirketi aracılığı ile internetten pazarlayarak öğrencilere burs desteği sağlayacağız. Önümüzdeki yıl buğday, lavanta, kapari, salep, aranoya gibi ürünlerle, üretimi çeşitlendirerek artırmayı planlıyoruz” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz