Başkan Eyyüp Çayır Gereğini Yaptı

1
Başkan Eyyüp Çayır Gereğini Yaptı

İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda düzenlenen programda konuşan İl Genel Meclis Başkanı Çayır, “Bizler her zaman kamuoyuna, basına açık şekilde hizmet etmeye çalışan bir kurumuz. İl Özel İdaresi olarak görev alanımız sadece köylerimizin yolları değil eğitimden sağlığa, emniyetten spora tüm köylerimizin yolundan suyuna kanalizasyonuna kadar hizmet vermekteyiz. İl Özel İdare’mizin bir başka özelliği de vatandaştan hiçbir zaman ücret talep etmeden hizmetlerimizi yapıyoruz. Belediyeler su parası, kanalizasyon, yakıt kredileri almasına rağmen bizler köylerde yaptığımız tesisleri köy muhtarlıklarına bırakarak hiçbir ücret hiçbir talepte bulunmuyoruz. Biz hizmet eden bir kurumuz. İlimizin her köşesine Ayrancı’sından Sarıveliler’ine Başyayla’sından Kazımkarabekir’ine, Ermenek’inden Karaman’ın tüm köylerine hizmet etmekteyiz. Biz takımız, sadece bu başarı İl Genel Meclis Başkanlığı’nın değil tüm camianın başarısıdır. Sayın Genel Sekreterimizde Sayın Valimizde umumi bir şekilde ilimizin her noktasına söylediğim gibi hizmet ediyoruz. İnşallah bu hizmetlerimiz devam edecektir, eksiklerimiz var eksikler bitmeyecek çünkü teknoloji çağındayız, teknoloji geliştikçe insanların yaşam alanlarını daha düzgün bir hale getirmek zorundayız. Bizde bunun için mücadele ediyoruz. Pandemi döneminde halkımızın biraz daha kırsala yönelmesi, insanlardan kopuk hayat yaşamak için, bahçelere, bahçe evlerine kadar gitmeleri, köylere bir dönüş var. Bu dönüşte köyde yaşayan vatandaşlarımızın il ve ilçelerde yaşayan vatandaşlarla aynı refah seviyesinde yaşaması için mücadele ediyoruz. Fiziki ortamlarını güzelleştiriyoruz, okul ortamlarını güzelleştiriyoruz, çocuk oyun parklarına kadar çocuklarımızın şehirdeki yaşayan çocuklara özenmemesi için bunlarla ilgili çalışmalarımız var. İnşallah birazdan bunları tekrar anlatacağız. Bu arada İl Genel Sekreterimiz değişti, Ali Beye de yeni görevlerinde ben başarılar diliyorum. İnşallah hep birlikte daha çok hizmet etmeye çalışacağız.” dedi.

“DOĞDUĞUM ŞEHRE HİZMET ETMEK BANA ONUR VERİR”
İl Genel Meclis Başkanı Eyyüp Çayır hem Karaman’a hem Ermenek’e hizmet etmenin gururunu yaşadığını vurgulayarak, “Ermenek benim doğduğum memleketim. Doğduğum memleketime hizmet etmenin gururunu yaşıyorum. Bir o kadarda doyduğum memleketim Karaman’a hizmet ediyorum. Karaman’ın her köyüne hizmet etmek bana gurur veriyor. Hiçbir köyü ayırt etmeden çalışıyoruz. Nerede sorun var oraya koşuyoruz. Burada ayrım gözetmiyoruz. Ben Karaman’ın her köşesine hizmet götürmekten dolayı çok mutluyum. Durmadan gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz.” Dedi.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Terlemez ise “Başkanımızın başta söylediği gibi başta Sayın Valimiz olmak üzere diğer büyüklerimizle birlikte onlardan aldığımız talimatlarla vatandaşlarımızın, muhtarlarımızın dertleriyle dertlenmeye çalıyoruz. Onlara bütçemiz elverdiği ölçüde yardım etmeye çalışıyoruz. Sizler biliyorsunuz İl Özel İdaresi’nin yatırım yelpazesi çok fazla. Merkezde de yatırımlarımız var bizim köylerde de yatırımımız var yani tüm ilde dokunuşlarımız var. Bu yatırımlarımızı daha çok sizlere anlatmam, daha çok sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bu konuda eksik olduğumuzu düşünüyoruz. Biz bu konuda geleceğe umutla bakıyoruz sizlerden de destek bekliyoruz. Hem eleştiri anlamında hem iyi anlamda destek bekliyoruz” diye konuştu.
Terlemez, Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nükleer Tıp Merkezi yapım işi, 1 Nolu ASM yapım işi ve beldelerdeki ASM yapım işlerinin devam ettiğini belirtti.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yatırımlarının il genelinde hızlı bir şekilde devam ettiğini aktaran Terlemez, Karaman’a yapılan 4 yeni okul inşaatının da devam ettiğini söyledi.
2021 yılında yol ve ulaşım hizmetleri müdürlüğünün 36,7 kilometre birinci kat asfalt, 76,9 kilometre ikinci kat asfalt ve 3 kilometrede sıcak asfalt yaptığını ifade eden Terlemez, 200 kilometre berkitme yol çalışmasının yapıldığını dile getirdi.
Terlemez, 2021 yılında köy içi yollarda 8 bin 350 metre kare kilitli parke taşı yapıldığını söyledi.

SULAMA VE KÖYDES YATIRIMLARI
Sulama ve KÖYDES projelerinden bahseden Terlemez, şunları söyledi:
“2021 Yılı KOP KÖSİP yatırım programında kapsamında 6.100.000,00 TL ödenek ayrılmıştır.
Karaman Merkez Yukarı ve Aşağı Akın köyleri HİS tesisi yapımı işi KDV dahil 281.381,62 TL'ye 16.08.2021 tarihinde İhale edilerek 02.09.2021 tarihinde sözleşmeye bağlanmıştır. Söz konusu proje hayvan İçme suyu yapım işidir.
Karaman Ayrancı Buğdayla Köyü Kapalı sistem sulama projesi yapım işi KDV dahil 1.048.597,04 TL'ye 16.07.2021 tarihinde İhale edilerek 16.08.2021 tarihinde sözleşmeye bağlanmıştır. Söz konusu proje ile 18 ha. Alan sulamaya açılacaktır.
Ayrıca Karaman Ermenek Çamlıca Köyü Tamamlama Projesi, Merkez Narlıdere Köyü Kapalı Sistem Sulama Projesi ve Merkez Bucakkışla Köyü YÜS Kapalı Sistem sulama Projesi ise ihale aşamasındadır.
2021 Yılı KÖYDEŞ kapsamında Merkez ilçesi Köylerine Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı tarafından KDV dahil 372.671,14 TL'ye 3.400,00 mt PVC Boru Satın Alma işi ihalesi yapılarak sözleşmeye bağlanmıştır.
Karaman Merkez Taşkale Köyü Tarımsal Sulama Bakım ve Onarım işi yine Merkez ilçesi Köylerine Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı tarafından doğrudan temin usulü ile KDV dahil 73.069,61 TL'ye ihale edilerek 27.08.2021 tarihinde sözleşmeye bağlanmıştır.
Karaman Merkez Lale Köyü Sulama İsale Hattı Onarım işi yine Merkez ilçesi Köylerine Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı tarafından doğrudan temin usulü ile KDV dahil 94.692,64 TL'ye ihale edilerek 27.08.2021 tarihinde sözleşmeye bağlanmıştır.”
 

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz