Atilla Zorlu'nun haberini yapan gazetecilere tepki

2
Atilla Zorlu'nun haberini yapan gazetecilere tepki

Karaman'da kısa süre önce Ak Parti teşkilat başkanlığına atanan Halil İbrahim Koca çeşme siyaseti üzerinden Karaman'daki internet sitelerine ve gazetelere çattı. Koca millet ittifakının adayı olarak Ermenek Belediye Başkanı seçilen Atilla Zorlu'nun haberini yapanlara işlerini yapmadıkları ve yetersiz olduklarını ima ederek tepki gösterdi.

İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun açılışını yaptığı 3. Ahmed çeşmesi günlerce ülke gündemini meşgul ederek siyasi polimiklere malzeme olmuştu. Ekrem İmamoğlu'nun açtığı çeşmenin yankıları sürerken Ermenek İlçesindede belediye tarafından tarihi bir çeşme restore edilerek vatandaşların kullanımına sunuldu. 

Karaman'da yayıncılık yapan bir çok internet sitesi ve gazeteler ise “Ermenek'teki tarihi çeşme restore edildi” başlığı ile bu haberi kamuoyuna duyurdu. Haberin bir çok mecrada yayınlanmasının ardından AK Parti teşkilat başkanlığına atanan il başkan yardımcısı Halil İbrahim Koca haberi yapanlara tepki gösterdi.

Koca 2019 yılında Karaman'da 4 çeşmenin hayırseverler tarafından restore edildiğini ancak bunların hiç haber konusu olmadığını belirterek millet ittifakı adayı olarak belediye başkanlığına seçilen Atilla Zorlu'nun talimatı ile restore edilen çeşmenin haber konusu olmasınından dolayı internet yayıncılarına adeta yetersiz dedi.

Kısa süre önce AK Parti'de çok konuşulan isimlerin arasında bulunan Ahmet Göregen'den boşalan koltuğa oturan Koca kendi mensubu olduğu partininde aynı şekilde medya kuruluşlarına haber servis ettiğini ve medyayı sadece bu şekilde kullandıklarını henüz kavrayamadı.

Koca tarafından, bunun yaptığıda hizmet mi ki manşetten giriyorsunuz ifadesi ile yapılan paylaşım şu şekilde;  “2019 yılında, Karaman’da 3 tarihi 1 yakın tarihli 4 adet çeşme uzun yıllardır harebe halde dururken hayır severler tarafından restore ettirilerek halkımızın kullanıma sunulmuştur, bir medya kuruluşunu hariç, diğer medya kuruluşları araştırma yapmadığı için haber yapmadı, çünkü alışmışlar haber metni fotoğraflarına kadar hazır gelecek ellerine, aynı medya bugün Ermenek Belediyesinin hazır gönderdiği metni ve fotoğrafları haber niyetine manşetten giriyo”

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz