2021 Yılı 76. Yunus Nadi Fotoğraf Ödülü Hemşehrimiz Hüseyin Opruklu'nun

0
1825
2021 Yılı 76. Yunus Nadi Fotoğraf Ödülü Hemşehrimiz Hüseyin Opruklu'nun

Öykü dalında 102, roman dalında 117, şiir dalında 101, sosyal bilimler araştırması dalında 21, karikatür dalında 14, fotoğraf dalında 21 olmak üzere toplam 376 yapıtın değerlendirildi.
Şiir dalında Cevat Çapan, roman dalında Gökçer Tahincioğlu, öykü dalında Mehmet Güreli ve Aslı Akarsakarya, sosyal bilimler araştırması dalında Yaşar Aksoy, fotoğraf dalında ise Hüseyin Opruklu Yunus Nadi Ödülleri’nin sahipleri oldular.
Kasım ayında düzenlenecek olan 76’ncı Yunus Nadi Ödülleri ödül töreniyle ilgili bilgilendirme, önümüzdeki günlerde Cumhuriyet Gazetesi tarafından yapılacak.

Biz de Ermenek'in Sesi olarak, hemşehrimiz Hüseyin Opruklu'yu kutlar, başarılarının devamını dileriz.

Hüseyin Opruklu'nun özgeçmişi:
1967 Ermenek'te doğdu. 1988 yılında Kara Harp Okulundan mezun oldu. Yurt içinde çeşitli birlik ve kurumlarda, yurtdışında BM bünyesinde Kosova Barış Gücünde görev yaptı. 2013 yılında emekli oldu.
Dokuz Eylül Üniversitesinde Tezli Tarih Yüksek Lisansı 2005 yılında, Anadolu Üniversitesi Fotoğrafçılık ve Kameramanlık bölümünü 2018 yılında bitirdi.
2018 yılında Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonun (FİAP) tarafından AFİAP (Artiste Federation Internationale de L’ART Photographique ) unvanı verildi.
Yurt içi ve yurtdışı fotoğraf yarışmalarında Altın, gümüş, mansiyon ve sergileme olmak üzere toplam 124 ödül kazanıp, toplam 12 karma fotoğraf sergisine katıldı. 
İzmir’de gönüllü ve ücretsiz olarak fotoğraf kursu düzenledi, kurs sonu kursiyerlerin ürettiği fotoğraflarla fotoğraf sergisi açmakta ve satış gelirlerini LÖSEV’e bağışladı.
Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonun (TFSF) tarafından yürütülen Göç ve Memleketimden İnsan Hikayeleri adlı belgesel fotoğraf çalışma ve sergilerine katıldı.
Öyküleri, Öykü Gazetesi, Edebiyatist, Kurşunkalem, Lacivert, Ayarsız, Sarmal çevrim, Serçe, Kasabadan Esinti, Pastel, Edebiyat Nöbeti, Edebiyat Ortamı, Güncel Sanat dergilerinde yayınlandı. 
“İnovasyon”, “Doğalgazın Yeri ve Önemi”, “Modernleşme ve Atatürk”, “Biyodizelin yeri ve Önemi” adlı makalaleri TSK’nin çeşitli dergilerinde yayınlandı.
“GECE YOLCUSU” adlı öyküsüyle Smyrna Edebiyat yarışması MANSİYON ödülü, “GÖZ SÜRMESİ” öyküsüyle İstiklal Şehri Adana  Öykü yarışmasında 2.cilik ödüllerini aldı.
“UĞULTU” öyküsü Hematolojik Nadir Hastalıklar Derneği tarafından düzenlenen “Hayata Tutunma Öyküleri 2020” Kitap Seçkisi’nde “KIYMIK SÜNGER” adlı öyküsüyle Gemi Öyküleri Antolojisi’nde, “MART SOĞUĞU” öyküsüyle Sapiens Yayınları, İnsandan Öte Öykü Yarışması Kitap Seçkisi’nde yer aldı.
“Kitap Şuuru Dile Geliyor” adlı kitabın kapağında çektiği fotoğrafla yer aldı. 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz